Quantcast

Sport4, Sundance TV, AMC Channel RU s českou licencí

| Tisk

Na českém trhu se mohou vysílat další televizní programy s českou licencí. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním 12. zasedání konaném v tomto týdnu rozhodla o udělení licencí pro nový sportovní kanál Sport4 a také pro regionální verze stanice Sundance TV a AXN. O tyto licence požádala společnost AMC Networks Central Europe.

AMC Networks Central Europe může provozovat regionální verze stanice Sundance TV. Jde o mutace Sundance TV PE (Paneuropean) a Sundance TV FR (Francais). Obě mutace získaly satelitní licence platnou 12 let. Kanály Sundance TV se zaměřují na fiktivní a dokumentární filmy a seriály klasické a televizní kinematografie všech žánrů vyrobené zejména v USA.

Mutace Sundance TV PE může být poskytována na území těchto států: Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Kypr, Řecko, Maďarsko, Kosovo, Lichtenštejnsko, Makedonie, Malta, Moldavsko, Černá Hora, Polsko, Rumunsko, Srbsko, Slovenská republika, Slovinsko a Turecko. Program bude poskytován 24 hodiny denně v anglickém jazyce.

RRTV zároveň informuje členské státy EU, tj. Slovenské republiky, Kypru, Řecka, Maďarska, Malty, Polska, Rumunska a Slovinska, že na jejich území se může vysílat program Sundance TV PE s českou licencí.

Programová verze Sundance TV FR získala zelenou pro distribuci na území těchto států: Francie, Monako, Andorra, Martinik, Guadeloupe, Francouzská Guyana, Réunion, Mayotte, Saint-Pierre a Miquelon, Saint Martin, Belgie, Nizozemí, Lucembursko a Švýcarsko. Licence umožňuje šířit program 24 hodiny denně ve francouzštině.

Český regulátor médií RRTV informuje regulátory členských států EU, tj. Francie, Belgie, Nizozemí a Lucemburska, že na jejich území se může poskytovat stanice Sundance TV FR s českou licencí.

AMC Networks CE může také provozovat kanál AMC Channel RU s českou satelitní licencí. Podle licence stanice přinese filmy a seriály klasické a televizní kinematografie všech žánrů vyrobené v USA. Stanice má vysílat v ruštině 24 hodiny denně.

Ruská verze AMC Channel se může poskytovat na území těchto zemí: Arménie, Ázerbájdžán, Bělorusko, Estonsko, Gruzie, Kazachstán, Kyrgyzstán, Lotyšsko, Litva, Moldavsko, Rusko, Tádžikistán, Turkmenistán, Ukrajina a Uzbekistán.

RRTV informuje regulační orgány členských států EU, tj. Estonska, Lotyšska a Litvy, že na jejich území se může poskytovat stanice AMC Channel RU s českou licencí.



AMC Networks Central Europe získala vysílací licenci pro provoz nového sportovního kanálu Sport4 Czechia and Slovakia. Podle licence se může program poskytovat v českém jazyce na území Česka a Slovenska. Licence platí pro distribuci programu prostřednictvím uzavřeného okruhu vlánek - dvoubodobý spojmezi BIX (Budapest Internet Exchange) a itself s.r.o.

Individuální příjem signálu Sport4 je prostřednictvím optických vláken českými operátory z vlastní sítě optických vláken společnosti itself s.r.o.

RRTV zároveň informovala členský stát Evropské unie (EU), tj. Slovensko, že na území Slovenské republiky se může vysílat sportovní program Sport4 Czechia and Slovakia s českou licencí.

AMC Networks již nyní provozuje stanice Sport1, Sport2 a Sport3. První dvě jsou dostupné u mnoha operátorů, Sport3 je nabízen jen v nabídce O2TV.

redakce





Reklama




Vybrané články