Quantcast

Nové tunery pro Dreamboxy s podporou FBC a režimu multistream

| Tisk

Společnost Dreambox Property, výrobce známých multimediálních set top boxů Dreambox, uvádí na trh nové typy tunerů, které potěší všechny náročnější satelitní diváky, kteří očekávají od přijímače více. Na trhu se postupně objeví dva nové satelitní tunery - jeden z nich potěší diváky, kteří častěji nahrávají. Ten druhý zase zájemce vyhledávající francouzské či italské programy.

Nový FBC tuner pro Dreamboxy

Dreambox přichází na trh s novým plug and play FBC tunerem. Ten může uživatel použít již v přijímači Dreambox DM900 UHD, který je od prosince loňského roku na našem trhu. Tento typ tuneru bude možné použít i v chystaném modelu Dreambox DM920.

FBC je zkratka Full Band Capture. Tato technologie umožňuje souběžný příjem programů až ze čtyř transpondérů a díky duálnímu tuneru až z osmi transpondérů, což nabízí rozsáhlé možnosti nahrávání pořadů ve stejný okamžik například v době naší nepřítomnosti.

Další předností tohoto tuneru je rychlé přepínání programů a také vyžaduje polovinu spotřeby energie běžného tuneru. To chrání životní prostředí a snižuje náklady na elektřinu.


obrázek

▲ Obr č. 1 - FBC tuner pro Dreamboxy

Doporučená maloobchodní cena tohoto tuneru je 99,90 eur (tj. cca 2600 Kč).

Nový DVB-S2X MS tuner pro Dreamboxy

Druhý plug and play tuner DVB-S2X MS je určen jak pro zmíněný přijímač Dreambox DM900 ultra HD a rovněž i pro DM820 HD a DM7080 HD. Tento typ tuneru umožňuje příjem programů vysílaných v režimu multistream (MIS). Jedná se zejména o francouzské a italské programy šířené na satelitech Eutelsat na pozicích 5°W a 12,5°W.

Programy v režimu multistream slouží pro distribuci na pozemní vysílače (DTT). Takže technická kvalita v těchto satelitních MIS multiplexech je identická jako v terestrických multiplexech. Většina programů se vysílá volně ( FTA), podobně jako v DTT.

Nový DVB-S2X tuner společnosti Silicon Labs vyvinula nový čipset, který se méně zahřívá a má i nižší spotřebu energie. Vedle toho tuner podporuje vyhledávání programů přes blindscan a také nabízí menší prodlevy při přepínání programů.


obrázek

▲ Obr č. 2 - DVB-S2X MS tuner pro Dreamboxy



Doporučená cena DVB-S2X MS tuneru je 89,90 eur.

Oba plug and play tunery je možné vložit do stávajícího slotu v Dreamboxu a při novém startu přijímače Dreambox automaticky rozpozná novou komponentu a automaticky ji nakonfiguruje bez zásahu uživatele.

FBC tuner a DVB-S2X MS tunery představují začátek inovací na Dreamboxech. V budoucnu chce výrobce přijít na trh také s kabelovým tunerem s podporou technologie FBC. Chystá také inovovaný triple tuner s podporou režimu multistream se dvěma tunery DVB-S2X a jedním DVB-C/T2.

zdroj: infosat.de, Dreambox

redakce





Reklama




Vybrané články