Quantcast

East Box Digital - popis programů

| Tisk

East Box DigitalVčera, 4.března 2003, odstartovala zkušební promo vysílání nová česko - slovenská digitální platforma East Box Digital, druhé placené vysílání satelitní televize, zřejmě budoucí konkurence UPC Direct.

Zhruba hodinová smyčka tzv. demo programů postupně představuje všech 18 tématických kanálů East Box Digital. Přinášíme kompletní popis programů tak, jak je prezentován v demo kanále East Box Digital.

#Název programuPopis
1ČSTVČesko-slovenské vysílání
Širokospektrální program zaměřený na využití kulturní společenské a politické kooperace ČR a SR.
2ComedyboxVeselý filmový kanál
Kanál plný radosti, veselí a smíchu na televizní obrazovce.
3AVenkovRegionální kanál
Je kanál zaměřený na specifickou problematiku regionů a programovou nabídku vycházející vstříc jejich potřebám a vkusu (jeho vysílání končí v 21.55 hod.).
3BRedlineboxErotický kanál
Noční erotický program sestavený především na bázi filmů (jeho vysílání začíná na stejné frekvenci po 22.00 hod.).
4ČokoládaProgram pro děti
Kanál pro děti, sestavený z magazínů, animovaných a hraných filmů, který využívá filmy v původním znění pro jazykovou výchovu a v odpoledních a večerních hodinách rodinný charakter sledování televize. Noční program je věnovaný rodičům s tématikou dětí.
5ActionboxAkční filmový kanál
Filmový kanál, aplikující jednotlivé časové osy a s ním související zájmy potencionálních diváků na tématizovaný výběr filmů a seriálů.
6ShoppingboxObchodní kanál
Univerzální obchodní kanál, jehož časový rozvrh vytváří přehlednou strukturu jednotlivých obchodních aktivit.
7StadionSportovní kanál
Jde o sportovní kanál, jehož dominantou je sportovní zpravodajství, přímé přenosy a záznamy sportovních událostí v SR, ČR a ve světě.
8RomantikRomantický filmový kanál
Specifický filmový kanál zaměřený na pohodu a snění
9DžusProgram pro mládež
Magazín je sestavený z magazínů, kontaktních relací, hudby a filmů. Podporuje rozvoj zájmů mladé generace.
10NewsboxZpravodajský kanál
Kanál aktuálního zpravodajství z celého světa, doplněného o komentáře a tématizované přehledy obchodních, politických, společenských a kulturních souvislostí.
11Let's MusicHudební kanál
Hudební kanál, orientovaný na populární hudbu.
12PlanetaVzdělávací kanál
Kanál, nabízející dokumentární, vědecko-populární, přírodopisné a naučné cykly, rozdělené do pravidelných časových os.
13ScifiboxVědecko-fantastický filmový kanál
Tématizovaný filmový kanál, jehož programovou skladbu tvoří převážně hrané ale i dokumentární filmy a seriály s vědecko-fantastickým obsahem.
14FilmboxFilmový kanál
Kanál, jehož 24-hodinový program tvoří nabídka filmů různého žánru.
15KlasikboxKanál klasické hudby a divadla


Programovou skladbu tohoto kanálu tvoří klasické hudební a hudebně-dramatické žánry, doplněné o jazz a divadelní představení.
16TourboxTuristický kanál
Kanál, propagující formou dokumentárních filmů, zpravodajství, magazínů a soutěžně-zábavných programů turisticky zajímavé lokality v SR, ČR a ve světě.
17RevírLovecký kanál
Specifický lovecký kanál, určený lovcům, rybářům a všem kteří mají rádi přírodu.


Pozorní diváci jistě v upoutávkách na jednotlivé kanály postřehli řadu zajímavostí - např. u ukázek stanice Shoppingbox byly použity záběry z vysílání několika britských teleshopping. kanálů Let's Go Shopping, Best Direct a další. Dalším zajímavým prvkem u prezentace Shoppingbox jsou zobrazené informace o programu z přijímače Humax. Fanouškové satelitního příjmu v promo kanálu naleznou určitě i řadu dalších zajímavých šotů.

East Box Digital testuje na družici Eutelsat W2 (pozice 16°E), na kmitočtu 12,646 GHz (polarizace vertikální, SR 10000, FEC 2/3). Pro příjem demo programu je třeba digitální satelitní receiver (či DVB PCI SAT karta), parabola o průměru cca 80 cm nasměrovaná na pozici 16E. Signál je vysílán volně.

Dřívější články o East Box Digital zde..

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články