Quantcast

MTV Rocks, MTV Dance a MTV Hits končí na 19,2E. Co to bude znamenat pro Skylink?

| Tisk

logo Na hlavním evropském satelitním systému Astra na pozici 19,2°E se chystá velká změna v distribuci některých programů skupiny Viacom International Media Networks (VIMN). Vybrané stanice MTV tuto pozici opustí.

K 30. září 2019 bude na pozici 19,2°E ukončena distribuce hudebních stanic MTV Dance, MTV Rocks a MTV Hits provozovatelem těchto programů, skupinou VIMN. Tento krok se dotkne řady operátorů placených služeb, kteří tyto modulace poskytují svým zákazníkům. Během několika měsíců se proto musí operátoři rozhodnout, jak na tuto skutečnost zareagují.

Trojice uvedených hudebních kanálů MTV - MTV Dance, MTV Hits a MTV Rocks - jsou také v nabídce česko-slovenské satelitní platformy Skylink, lucemburské mediální skupiny M7 Group. Operátor bude tuto situaci řešit v nadcházejících měsících. "Počítám, že rozhodnutí padne v létě," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group.

logo Konec distribuce popisovaných programů MTV na 19,2°E provozovatelem ale notně neznamená, že tyto kanály opustí populární satelitní pozici. Ve hře je totiž společná vlastní distribuce, kterou si vybudují společně provozovatelé dotčených platforem. V případě Skylinku se nabízí také simulcrypt s Telekom Srbija na satelitu Astra 3B či zařazení stanic do mobilní služby Skylink Live TV.

Krok VIMN je poměrně překvapivý. Majitel stanic - pokud nebude zajištěna nová distribuce na 19,2°E - přijde o miliony televizních diváků, kteří sledují tyto programy z této pozice. Skupina VIMN se rozhodla přesunout distribuci na jiný satelitní systém - Thor 5/6/7 (0,8°W). Programů VH1 a VH1 Europe se změny v distribuci zatím nechystají.

technické parametry:

satelit: Astra 1M (19,2°E)
kmitočet: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4

MTV Hits
service ID: 28654
video PID: 3041 (MPEG-2/SD)
audio PID: 3042 (MPEG, anglicky)
CA: Irdeto, Viaccess, Mediaguard, Nagra MA, Conax

logo MTV Dance
service ID: 28655
video PID: 3051 (MPEG-2/SD)
audio PID: 3052 (MPEG, anglicky)
CA: Irdeto, Viaccess, Mediaguard, Nagra MA, Conax

MTV Rocks


service ID: 28659
video PID: 3091 (MPEG-2/SD)
audio PID: 3092 (MPEG, anglicky)
CA: Irdeto, Viaccess, Mediaguard, Nagra MA, Conax

Programy MTV Dance, Rocks a Hits jsou nyní na 19,2°E součástí platforem Skylink, MTV Unlimited, HD Austria, Canal Digitaal a Movistar+.

Za čtenářský tip děkujeme.

redakce





Reklama




Vybrané články