Quantcast

Skylink zakódoval hudební program Šlágr 2

| Tisk

logo Skylink Zakódoval hudební program Šlágr 2
V distribučním signálu hudební televize Šlágr 2 na satelitu Astra 3B došlo ke změně. Dočasně volný signál Šlágr 2 byl opět zakódován a je nyní dostupný jen zákazníkům satelitní platformy Skylink.

"18. 2. 2020 došlo po dohodě s provozovatelem hudebního programu Šlágr 2 k jeho zakódování. Tento program byl pouze dočasně volně šířený a zakódováním se vrací do původního technického nastavení," uvedl k zakódování Šlágr 2 provozovatel platformy Skylink. "Pro zákazníky Skylinku to nepředstavuje žádnou změnu, neboť stanice zůstává i nadále součástí základního programového balíčku Digital s nezměněnými parametry pro naladění," dodal operátor.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Rodina sleduje nabídku operátora platformy Skylink (foto: M7 Group)

Stanice zůstává nadále na původní frekvenci. Vysílání je nyní kryptováno a dostupné s kartou Skylink, podobně jako tomu bylo do předvánočního období 2019.

technické parametry - Šlágr 2:


satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900 ksymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK


pilot: ON
FastScan pozice: 32

Šlágr 2 byl spuštěn v listopadu 2017. V nabídce platformy Skylink se program objevil 12. června 2018. Od počátku bylo vysílání zakódováno a dostupné jen na všech aktivních kartách provozovatele. V závěru roku 2019 byl program dočasně odkódován a po zhruba dvou měsících přechází program z FTA vysílání na FTV/pay-tv.

Vedle televize Šlágr 2 chystá operátor zakódování i hlavního programu Šlágr TV. Stane se tak pravděpodobně v dubnu, jakmile budou kabeloví operátoři, kteří využívají satelitní signál k další distribuci, vybaveni přístupovými kartami.

Programy Šlágr TV a Šlágr 2 jsou určeny pro všechny diváky, kteří vyhledávají lidovky, dechovky, harmoniky, trampské a osvědčené šlágry. Jde o hudebně-teleshoppingový program. Prostřednictvím televizní obrazovky jsou divákům nabízeny CD/DVD s hudební tvorbou.

redakce





Reklama




Vybrané články