Quantcast

RTVS získala licenci na sportovní kanál RTVS Šport

| Tisk

logo Na slovenském trhu může vzniknout nový sportovní kanál. Tamní veřejnoprávní vysílatel RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) získal licenci na celoplošné digitální vysílání televizní stanice RTVS Šport.

O licenci rozhodl slovenský regulátor médií RVR (Rada pro vysílání a retransmisi) na svém posledním zasedání konaném 22.4.2020.

Nový program RTVS Šport zatím nemá stanovený termín zahájení vysílání s ohledem na stávající pandemii způsobenou koronavirem COVID-19. Většina sportovních akcí byla pozastavena, odložena nebo zrušena. Nicméně technické přípravy RTVS na spuštění sportovního okruhu pokračují.

ČTĚTE TAKÉ:
* Start sportovního okruhu RTVS odložen na neurčito
* Trojka RTVS přinese to nejlepší ze sportu

RTVS aktuálně provozuje tři televizní programy - plnoformátový kanál Jednotka, pro náročnějšího diváka a menšiny Dvojka. Koncem roku 2019 veřejnoprávní vysílatel spustil třetí kanál Trojka, jenž je zaměřený na kulturní, dokumentární, hudební a dramatické programy. Cílovou skupinou jsou senioři.

RTVS již jednou sportovní kanál provozovala - jmenoval se STV3 (Trojka) a vysílal v letech 2008 až 2011. Poté byl provoz z ekonomických důvodů ukončen.

ČTĚTE TAKÉ:
* Sportovní Trojka skončí 31.5.2011



Regulátor RVR na stejném zasedání změnil licenci televizní stanice "Mestská TV Svit" na "Corona Virus Info TV" košické společnosti Antik Telecom. Program se již vysílá v nabídkách slovenských ale i českých televizních operátorů. V licenci se změnil jazyk vysílání a podíly programových typů.

ČTĚTE TAKÉ:
* Na Slovensku startuje zpravodajský kanál o viru COVID-19
* Stanice o koronaviru patří mezi vyhledávané TV

RVR také udělila licenci na celoplošné digitální vysílání televizní stanici Šport Extra společnosti Správca SK.

redakce





Reklama




Vybrané články