Quantcast

Markíza Krimi na kapacitě Slovak Telekomu

| Tisk

Program Markíza Krimi, který za několik málo dní zahájí pravidelné vysílání, se dostává s testovacím vysíláním k televizním divákům dalších satelitních platforem. Společnost Slovak Telekom přidala program do svého multiplexu na satelitu Thor na pozici 0,8°W.

Stanice Markíza Krimi se stane součástí slovenských DTH platforem Magio Sat a Nová Digi TV SK.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Markíza Krimi - záběr z příjmu stanice

Vysílání Markíza Krimi, které je aktuálně složeno z programových upoutávek, bylo umístěno do multiplexu na kmitočtu 12,245 GHz s horizontální polarizací. Vysílání je poskytováno v MPEG-4 v SD rozlišení. K dispozici jsou dvě volitelné audio stopy - slovenská jazyková verze a tón s původním zněním.

Pravidelné vysílání Markíza Krimi startuje již v pondělí 6.6.2022. K dispozici bude u většiny televizních operátorů na Slovensku.

technické parametry:


satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,245 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Markiza Krimi.


SID: 4013
video PID: 1302 (MPEG-4/SD)
audio PID: 1303 (AAC, slovensky), 1304 (AAC, původní)
CA systémy: Nagra MA (CAID 1882, 1886), Conax (CAID 0B1C)

Úplně prvním pořadem na Markíze Krimi bude v pondělí 6. června 2022 v 8:30 hodin slovenská premiéra detektivního filmu "Agatha Christie: Hniezdo supov" (Crooked House), v němž hrají také Glenn Close a Gillian Anderson. Diváci se mohou těšit také na celosvětový hit "Kosti" nebo kultovní detektivní seriál "Slečna Marplová". Markíza Krimi však postupně přinese i premiéry úspěšných zavedených seriálů, jako jsou "Myšlienky vraha", "NCIS - Námorný vyšetrovací úrad" nebo "NCIS: Los Angeles", a také několik exkluzivních nových seriálů, například "Whiskey Cavalier".

Skupina Markíza aktuálně provozuje stanice TV Markíza, Markíza +1, TV Dajto, TV Doma a stanici pro diváky v České republice Markíza International.

redakce





Reklama




Vybrané články