Quantcast

TV Nova: HbbTV a modré tlačítko pro zpravodajství

| Tisk

Živé vysílání TN Live na webu TN.cz najdou diváci díky HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV, v překladu hybridní televize) přímo ve své televizi již několik měsíců, nyní nově však rovnou po zmáčknutí modrého tlačítka. Informovala dnes o tom televize Nova.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Základní HbbTV obrazovka na programech skupiny Nova (foto: TV Nova)

Modré tlačítko je pro diváky, kterým jejich televize umožňuje vstup do světa HbbTV, přímou zkratkou do našeho živého zpravodajství,“ vysvětluje Michal Kratochvíl, šéfredaktor zpravodajství TV Nova. „Na TN Live najdou přímé přenosy zajímavých a zásadních událostí nejen z naší republiky, ale také pravidelné pořady například z oblasti ekonomiky, sportu nebo lifestylu, nechybí ani rozhovory, analýzy či živé zpravodajské pořady vysílané na TV Nova. Spolu s Lovci bouřek sledujeme také vývoj počasí,“ doplňuje Kratochvíl.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Pohled do režie TN Live (foto: Mikuláš Křepelka)

Televize Nova je v oblasti HbbTV jedničkou mezi lokálními televizními hráči, jsme inovativním pionýrem, který ukazuje cestu,“ dodává Iva Dohnálková, Business Development manažerka pro HbbTV v TV Nova. TV Nova získala loni na podzim dvě ceny od nezávislé poroty v rámci HbbTV Awards 2022. První ocenění je v kategorii Nejlepší využití v HbbTV pro řešení založená na reklamě za implementaci speciálního cílení MAX REACH, které porota zhodnotila jako: „Jednoduchá myšlenka s obrovským dopadem“. TV Nova si odnesla i speciální cenu poroty Nováček roku v oblasti HbbTV.



TN Live přináší zpravodajský servis každý všední den od 9:00 do 20:00 hodin.

HbbTV aplikace TV Nova nabízí divákům satelitního (Astra) a pozemního vysílání přístup i k vybraným odvysílaným pořadům (TV archív), zpravodajství, aplikaci VOYO a rovněž i k programu Nova Lady. Pro využívání aplikací na bázi HbbTV je nutný televizor nebo set top box připojený k internetu.

redakce





Reklama




Vybrané články