Quantcast

Nové přijímače KAON Hornet

| Tisk

Kaon HORNET BABYNa evropském trhu jsou postupně představovány modely s označením Hornet od korejského výrobce receiverů KAON. V aktuální nabídce najdeme modely Hornet Baby STR, Hornet Reloaded STR/PVR/PVR Dual, Hornet SEMU STR/PVR a Hornet SkyCrypt STR/PVR/PVR Dual. Modely mají stejné technické parametry, liší se jen v některých detailech, proto si je představíme najednou.

Jeden z rozdílů je patrný hned na první pohled - model Hornet Baby je v jiném designovém provedení oproti zbývajícím modelům Hornet, které jsou v klasickém stříbrném provedení designu Kaon. Modely Hornet jsou plně kompaktibilní přijímače s normou MPEG-2/DVB. Do přístrojů můžeme uložit až 8058 (u modelu Baby STR jen 4000) televizních a rozhlasových programů a to jak z MCPC, stejně tak i SCPC kanály z Ku ale i C pásma v symbolových rychlostech 2 ~ 45 Ms/s (limit 60 družic). K dispozici je automatické, ruční vyhledávání a vyhledávání podle sítí. Nainstalované programy lze editovat (přejmenovávat, přesouvat, mazat) a taktéž i vyhledávat či třídit podle několika kritérií (abecedně vzestupně, sestupně, zamknuté a podle kódovacího systému).

OSD menu přijímačů je ve 256ti barvách a je muttijazyčné - v angličtině a v několika dalších jazycích. Předpokladem je i čeština, která je u modelů Kaon běžná. Součástí menu je rodičovská pojistka, časovač pro nastavení osmi eventů.

Modely podporují rozšířené informace o zvoleném programu, uživatelsky přívětivý elektronický programový průvodce (EPG), teletext a DVB titulky. Modely podporují DiSEqC ve verzích 1.2 a též USALS pro jednoduché nastavení paraboly pro příjem mnoha družic.

Nový software je možné stahovat moderně přímo ze satelitu, případně i pomocí souborů z internetu (sériové devíti pinové rozhraní RS-232C).

Kaon HORNETSPECIALITY MODELŮ
* Hornet Baby
V nabídne modelů Hornet Baby je pouze jediný model STR. Přistroj má integrovanou čtečku karet SkyCrypt. Dále je zde k dispozici konektor USB pro tzv. Videolink (záznam televizních a rozhlasových programů na HDD v počítači).

* Hornet Reloaded
Kategorie modelů Hornet Reloaded obsahuje hned tři modely - STR, PVR a PVR Dual. PVR a PVR Dual jsou hard diskové modely Reloaded, v případě PVR Dual jsou k dispozici 2 tunery. Všechny tři verze Reloaded mají 2 volné sloty pro vložení libovolného modulu CI a též i integrovaný UCAS 3.0. Modely nemají konektor USB.



* Hornet SEMU
Modelová řada Hornet SEMU má dva typy receiverů - STR a PVR. PVR je hard diskový model SEMU. Modely postrádají konektor USB, ale mají 2 sloty Common Interface pro vložení libovolného modulu CI (např. Cryptoworks či jiný).

* Hornet SkyCrypt
V řadě receiverů Hornet SkyCrypt se nacházejí hned tři přístroje - STR, PVR a PVR Dual. PVR i PVR Dual jsou hard diskové modely, posledně uvedený má 2 tunery. Všechny tři varianty Hornet SkyCrypt mají 2 volné sloty Common Interface pro vložení libovolného modulu, čtečku karet SkyCrypt. Modely dále umožňují příjem porno kanálu Free-X TV a u všech třech modelů je k dispozici i konektor USB.

ZÁVĚR
Modelová řada receiverů Hornet se rozrůstá. V celé řadě se nacházejí hard diskové modely i s konektorem USB pro záznam pořadů na HDD počítače. Některé modely podporují příjem hard core programu Free-X TV, který vysílá na Astře 19.2°E a Hot Birdu 13°E. Ve většině modelů Hornet můžeme uložit více jak 8000 televizních a rozhlasových programů na až 60 satelitech.

redakce





Reklama




Vybrané články