Quantcast

ORF plánuje spuštění ORF2 HD

| redakce | tisk

Rakouská veřejnoprávní ORF plánuje rozšířit nabídku programů ve vysokém rozlišení spuštěním další stanice pod názvem ORF2 HD. Mělo by se jednat o obsah stávající stanice ORF2 s pořady v HD kvalitě - zbývající materiál bude do tohoto formátu konvertovat.

"Od fotbalového Euro 2008 je program ORF1 kompletně vyráběn v HD. Plánujeme pro tento standard i vysílání ORF 2. Především televizní domácnosti s HD Ready či Full HD zobrazovací jednotkou a HD set to boxem získají optimální obrazovou kvalitu," říká Günter Pateisky z ORF.

Podle průzkumu Astra Deutschland GmbH přijímá více než 53 procent (1,62 milionu) všech rakouských TV domácností televizní programy ze satelitu, z toho přes 90 procent z digitálního přenosu.

Na satelitu Astra (19,2°E) vysílá z rakouských kanálů v HDTV první program ORF - ORF1 HD (z důvodu autorských práv je satelitní signál kódován, obdobně jako v případě ORF1 a ORF2 v SD). Od října bude na stejné orbitální pozici vysílat v HD volně komerční televize Servus TV, která slibuje reportáže, dokumentární filmy a také zpravodajství z domova a ze světa. Tato stanice bude vysílat paralelně v SD a HD.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články