Quantcast

Filmbox bez českých filmů

| redakce | tisk

Kanál Filmbox v mutaci pro Českou republiku a Slovensko upustil od vysílání starších českých filmů. V programovém schématu tohoto satelitního a kabelového kanálu se již neobjevují populární domácí filmy ze 60. až 80. let minulého století.

Filmbox, filmový kanál filmové a distribuční společnosti SPI International, změnil v listopadu svůj charakter a místo českých filmů do vysílání vlastník stanice nasazuje evropské filmy. Oba SD kanály Filmbox jsou nyní bez tuzemských filmů. Ty nyní může zájemce hledat na jiném programu provozovatele - Kino CS, který v první dekádě prosince rozšířil vysílací čas a denně místo šesti promítá devět filmů od poloviny šedesátých let minulého století až po současnou tuzemskou filmovou produkci. Na trhu má konkurenci v podobě stanice CS Film.

Vyřazení českých filmů z kanálu Filmbox může být snahou provozovatele posílit pozici kanálu Kino CS na trhu. Dříve totiž divákům plně postačoval program Filmbox, který denně vysílal i několik starších českých filmů.

Filmbox je dostupný v nabídkách kabelových operátorů. Na satelitu je v nabídce platforem Skylink a CS Link v rámci placené nabídky.





Reklama




Vybrané články