Quantcast

62. Emmy Awards v přímém přenosu a záznamu na HBO

| redakce | tisk

Přímý přenos letošního udílení prestižních televizních cen, proběhne v losangeleském divadle Nokia. A jak se již stalo tradicí, přímý přenos v ranních hodinách a zkrácený záznam z této akce přinese prémiový kanál HBO.

Přímý přenos je naplánován na neděli 29.8.2010 ve 2:00 hodiny. Zkrácený záznam HBO přinese v úterý v 19:00 hodin.

Ceny Emmy, které byly poprvé vyhlášeny v roce 1949, udílejí dvě neziskové organizace - Akademie televizních umění a věd (ATAS) a Národní akademie televizních umění a věd (NATAS).

Jednotlivé kategorie se týkají denních a nočních pořadů a jejich tvůrců - režisérů, scenáristů, výtvarníků, střihačů, zvukařů a reprezentantů dalších profesí. Aktivní členové obou zmíněných organizací nominují jednotlivé pořady. Nominace ve speciálních kategoriích navrhují pouze ti, kteří dotyčnou profesi sami vykonávají: herce tedy nominují herci, režiséry režiséři, atd... Vítěze většiny kategorií volí porota, která musí shlédnout všechny nominované pořady.

Nedávno uvedený seriál The Pacific z produkce Stevena Spielberga a Toma Hankse vstupuje do letošního klání se čtyřiadvaceti nominacemi.

The Pacific prokázal minulou sobotu večer roli favorita, když získal hned sedm amerických televizních cen Emmy v kategoriích kreativního umění (Creative Arts Emmy Awards).

Udílení více než 70 ocenění předcházelo hlavnímu ceremonialu, který proběhne tuto neděli 29. 8. od 2 hodiny ranní na HBO.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články