Quantcast

Eutelsat představí své služby na CABSAT v Dubaji

| redakce | tisk

Eutelsat Communications, jeden z předních světových satelitních operátorů, bude na veletrhu CABSAT představovat nové možnosti vysílání a šíření internetu pro uživatele napříč severní Afrikou a Středním Východem.

CABSAT se koná ve dnech 8. až 10. února 2011 v Dubaji. Eutelsat bude mít stánek S-D11 v hale ARENA.

Hlavní platformou pro multikanálový příjem v severní Africe a na Středním Východě je satelit. Poskytuje prostor pro šíření širokého rozsahu programů, včetně stanic ve vysokém rozlišení (HDTV). Počet domácností se satelitním příjmem v těchto regionech nadále stoupá, roste v průměru o 7,7 procenta ročně od roku 2008 na 48,7 milionu. Nová data z Pyramid Research předpovídají, že placenou televizi v těchto teritoriích čeká nejvyšší tempo růstu v průběhu příštích pěti let.

Eutelsat pro severní Afriku a Střední Východ využívá zejména pozici 7°W, kterou obsluhuje spolu s egyptským satelitním operátorem Nilesat. Na této pozici jsou šířeny pay-tv služby OSN (Orbit Showtime Network) a ADD. Celkem zde vysílá 685 programů z toho více než 70% je v arabštině. Ve čtvrtém kvartále 2011 bude vynesen satelit Atlantic Bird 7, který významně rozšíří služby pro severní Afriku a Střední Východ. Počet transpondérů se zvýší na 50. Na pozici 7,2°W dočasně pracuje družici Atlantic Bird 4A.

Další programy pro tyto regiony poskytuje Eutelsat z pozice 13°E, kde pracují satelity Hot Bird. Z více než 1100 programů je 115 v arabském jazyce.

Eutelsat také představí vysílání ve trojrozměrném obraze (3DTV). 3D workshop nové trendy a technologie se bude konat ve středu 9.2.2011 od 11:00 do 12:00 hodin na stánku Eutelsatu.

Novinkou Eutelsatu je družice Ka Sat, která umožňuje připojit k internetu a poskytovat datové služby. Zahájení komerčního provozu Ka Sat je naplánováno na květen 2011. Ka Sat bude mít propustnost více než 70 Gbit/s a půjde o nejvýkonnější multisvazkový satelit na světě.

V roce 2013 bude pro Střední Východ a severní Afriku vynesen satelit Eurobird 2A ve spolupráci s ictQatar. Nový satelit bude poskytovat rozšíření pokrytí a výkon na celém území Středního Východu z orbitální pozice 25,5°E, kde nyní pracuje Eurobird 2. Nová družice bude mít také kapacitu v Ka pásmu.





Reklama




Vybrané články