Quantcast

Egyptská Premier League na Al Jazeera Sport

| redakce | tisk

Panarabská sportovní televizní síť Al Jazeera Sport (Al Džazíra Sport) údajně získala práva pro egyptskou Premier League za 16 milionů LE (cca 2,6 milionů dolarů).

"Dosáhli jsme dohody s s Al Džazíra, která umožní vysílat egyptskou ligu této sezóny. Začnou vysílat zápasy od příštího kola do konce," řekl Samir Zaher, předseda Egyptského fotbalového svazu (EFA) na stránkách FilFan.com.

Zatímco některé egyptské satelitní kanály již vlastní práva pro domácí fotbal, vysíláním na Al Jazeera Sport se dostane na mezinárodní TV síť. Uvedl Ahram.

Egyptské stanice Modern Sport, Modern Kora, Channel 2, Alhayat 2, Dream, Nile Sport, Almasriya, Channel 3 a Alahly TV vysílají všechny zápasy z 19 týmů domácí fotbalové ligy, která běží každý rok od srpna do května.

Al Jazeera Sport, která ještě nepotvrdila nákup vysílacích práv, si již zajistila exkluzivní práva pro Střední Východ na nejbližší MS ve fotbale FIFA a ME ve fotbale 2012 UEFA, dále pro UEFA Champions League, UEFA Europa League, španělskou La Liga, italskou Serie A a francouzskou Ligue 1.

Začátkem tohoto měsíce Al Jazeera spustila 24 hodinový sportovně informační kanál vysílaný přes satelity Badr 6 a Nilesat.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články