Quantcast

TNTSAT prodala 3,3 milionu set top boxů

| redakce | tisk

Francouzská digitální terestrická nabídka TNTSAT šířená přes satelitní systém Astra na pozici 19,2 st. východně prodala do konce roku 2011 celkově 3,3 milionů přijímačů. To představuje nárůst o 650 tisíc ve srovnání s koncem roku 2010. TNTSAT je přední francouzskou digitální terestrickou nabídkou šířenou přes satelit.

Služba TNTSAT byla spuštěna v březnu 2007 a podpořila přechod z analogového na digitální vysílání, který byl dokončen v listopadu 2011 vypínáním analogových signálů v oblasti Languedoc-Roussillon.

TNTSAT vysílá přes satelit Astra 19,2°E a pro příjem je nutný certifikovaný set top box pro TNTSAT a přístupová karta. Diváci mohou také přijímat 10 dalších nekódovaných TV programů z Francie a 40 rozhlasových stanic a dále 460 mezinárodních TV a rozhlasových programů.

Více než 80 modelů přijímačů je v současnosti připraveno pro příjem programů v HD rozlišení. TNTSAT nevyžaduje předplatné a ani poplatky za pronájem přijímače. Většina přijímačů je označena CANAL READY, což znamená, že jsou schopni přijímat nabídku CANAL+ a CanalSat jednoduchou výměnou přístupové karty.





Reklama




Vybrané články