Quantcast

Pravidelné vysílání EbS a EbS+ na 9E, konec na 4,8E

| redakce | tisk

Televizní kanály Evropské unie (EU) - Europe by Satellite EbS a EbS+ zahájily k 1.3.2012 oficiální vysílání na satelitu Eutelsat 9A (9°E). Ve stejný den bylo ukončena původní distribuce stanic na satelitu Astra 4A z orbitální pozice 4,8°E.

EbS a EbS+ jsou od 1.3.2012 na kapacitu Eutelsat 9A uplinkovány společností P&TLuxembourg, která byla vybrána na základě veřejné zakázky Evropské komise (EK).

EbS a EbS+ jsou unikátním zdrojem o EU. Vysílaný materiál je určen zejména pro pracovníky ve sdělovacích prostředcích, nicméně vysílání je šířeno FTA, takže jej mohou přijímat všichni zájemci o dění v Evropské unii. Oba kanály vysílají přímé přenosy EK, EP, Rady ministrů a dalších institucí, dále zprávy a příspěvky z politiky EU.

Přesunem stanic z Astra 4A na Eutelsat 9A se rozšířilo pokrytí na celou Evropu, severní Afriku, Střední Východ a evropskou část Ruské federace.

Vysílání je nyní šířeno v rámci DVB-S2 multiplexu v MPEG-4, zvuk v AAC, což znamená, že pro příjem je nutný HD set top box, který splňuje tyto technické parametry. Nicméně provozovatel počítá s využíváním enkódování zvuku do AAC-HE.

technické parametry:

• Eutelsat 9A (9°E), freq. 11,900 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články