Quantcast

Satelitnímu trhu v ČR a SR dominuje Skylink

| redakce | tisk

Většina satelitních domácností v Česku a na Slovensku má nasměrovanou satelitní parabolu na pozici 23,5 stupně východně, kde pracuje družice Astra 3B a satelitní služby Skylink a CS Link .

Obě platformy mají stejného majitele - lucemburskou mediální skupinu M77 Group, která má na satelitním trhu v Česku 85 procentní podíl a na Slovensku 68 procentní podíl.

Satelitní trh v Česku:

Satelitnímu trhu v ČR a SR dominuje Skylink
▲ Satelitnímu trhu v ČR a SR dominuje Skylink

Na konci března 2012 v Česku využívalo satelitní televizi zhruba 1.909.000 domácností. Z toho 1.012.000 klientů služby Skylink a 602.000 zákazníků sesterskou platformu CS Link. Na trhu má významný podíl také Digi TV (200 tisíc abonentů) a freeSAT (85 tisíc abonentů). Jiné platformy sleduje 10 tisíc zákazníků.

Satelitní trh na Slovensku:

Satelitnímu trhu v ČR a SR dominuje Skylink
▲ Satelitnímu trhu v ČR a SR dominuje Skylink

Na Slovensku má nejvíce satelitních domácností Skylink (637 tisíc), následuje ji Digi TV (240 tisíc abonentů), CS Link (110 tisíc aktivních karet), Magio SAT (60 tisíc klientů) a freeSAT by UPC Direct (55 tisíc).

Data s podíly jednotlivých platforem na českém a slovenském trhu sestavila společnost M77 Group. Údaje pocházejí z veřejně dostupných dat jednotlivých operátorů. V případě Digi TV se jedná o odhad prodejců satelitní techniky.

V případě platforem CS Link a Skylink jsou do grafů zahrnuti klienti placené ale i neplacené nabídky programů.





Reklama




Vybrané články