Quantcast

Planeta Země - nový seriál na Viasat Nature

| redakce | tisk

?Tam venku je svět a mnoho podob života, život je ve všem' - toto je jeden z nejambicióznějších projektů BBC, označovaný jako naprosto dokonalý portrét naší planety - Planeta Země. Je to pravděpodobně jeden z nejobsáhlejších a nejlepších pořadů zaměřených na historii přírody, které se kdy objevily na televizních obrazovkách. Seriál odhaluje svět tak, jak ještě nikdy nebyl spatřen a v některých případech možná už nikdy ani spatřen nebude.

Tvůrci pracovali s rozpočtem 25 milionů dolarů, pomocí kterého tento impozantní příběh života na Zemi vznikl. Pět let výroby, víc než 2000 dnů v terénu, kdy na 40 kameramanů natáčelo na více než dvou stech místech převážně ve vysokém rozlišení HD. Planeta Země je nepřekonatelný portrét třetí planety v pořadí od Slunce. Žádná část naší Země nezůstala neprozkoumaná. Díky ohromujícím časosběrným sekvencím, můžete být svědky vývoje životního prostředí v průběhu tisíciletí a budete moci být i v intimních chvílích s bytostmi, které jsou vůbec nejdivočejší a až doteď v podstatě nezachytitelné.

Planeta Země - nový seriál na Viasat Nature
▲ Planeta Země - nový seriál na Viasat Nature

Planeta Země je skutečně jedním z nejambicióznějších seriálů, jaký kdy byl vyrobený. Pomocí nejmodernější techniky se totiž podařilo natočit doslova ?nenatočitelné?- je to dech beroucí oslava naší planety a to v celé její kráse, objevování divokých a nádherných koutů Země. Tento jedenáctidílný seriál, kterým vás provede Sir David Attenborough, je skutečně ohromujícícm televizním dílem. Natáčel se v odlehlých a zatím neprozkoumaných místech a vůbec poprvé se také podařilo zachytit vzácná, nepolapitelná zvířata. Pohodlně se usaďte a sledujte úžasné záběry sněžných leopardů, kterým hrozí vyhynutí. Budete svědky toho, jak loví kořist v pákistánských horách. Uvidíte ale také například mazané africké divoké psy nebo velkého bílého žraloka jak loví tuleně.

Příroda připravila několik překvapení i pro samotného Davida Attenborougha. Ve svých více než osmdesáti letech už byl téměř všude a viděl skoro všechno - a také to natočil. Ale během natáčení tohoto seriálu se nejznámější světový přírodovědec přesvědčil o tom, že schopnost přírody ohromit jednoduše nezná hranic: „Byly momenty, které mě opravdu překvapily, i když jsem už viděl hodně - některé naprosto mimořádné záběry, neuvěřitelná podívaná, jakou jsem ještě nikdy předtím neviděl."

Z nejvyšších vrcholků hor až do nejhlubších míst řek, uvidíte každodenní boj o přežití v extrémních podmínkách. Mimořádný seriál Planeta Země získal celkem 34 cen, včetně čtyř cen Emmy za pořad vysílaný v hlavním vysílacím čase. Jsme vděčni Matce Přírodě za to, že pro nás napsala ty nejúžasnější scénáře o naší planetě, ze kterých vám doslova spadne brada. Nenechte si to ujít, nalaďte se v září na Viasat Nature.

Dokumentární seriál Planeta Země vysílá kanál Viasat Nature každou neděli ve 20:00 hodin od 2.9. do 11.11.2012.





Reklama




Vybrané články