Quantcast

Také STV by chtěla své programy bez servisních poplatků

| redakce | tisk

Česká televize (ČT) v minulém týdnu dosáhla dohody s M77 Group. Programy ČT bude možné sledovat bez tzv. servisního poplatku. Náklady za provoz a správu těchto speciálních karet bude hradit sama ČT.

Podobný krok by chtěla zřejmě docílit i Slovenská televize (STV).

"Budem sa zaujímať o všetky dostupné možnosti, keďže zavedenie servisného poplatku zo strany týchto spoločností sa dotýka veľkého počtu slovenských domácností," řekl generální ředitel RTVS Václav Mika. Píše o tom Pravda. Zatím žádná dohoda s M77 Group nebyla uzavřena.

Zavedení servisního poplatku společností M77 Group vzbudil velkou kritiku nejenom u koncových diváků ale také u ČT, která je největším dodavatelem obsahu pro M77 - poskytuje ji 4 SD programy a dva v HD rozlišení. Kapacitu pro všechny programy si platí.

Od 1.9.2012 vstoupí v platnost servisní poplatek ve výši 29,-Kč v Česku a 1,20 eur na Slovensku. Platit jej budou jen někteří klienti, kteří mají aktivní jen neplacenou nabídku. Diváci s placenou televizí Skylink / CS Link platit poplatek nemusí. Je zahrnut v ceně poskytovaných služeb.





Reklama




Vybrané články