Quantcast

IBC 2012: Eutelsat představí Ultra HDTV, triple play a nové satelity

| redakce | tisk

Televizi v novém obrazovém formátu Ultra HDTV (Ultra HD), triple play a jiné typy služeb hodlá francouzský satelitní operátor Eutelsat představit na letošním veletrhu IBC v Amsterdamu.

Eutelsat je významným distributorem HD a 3D obsahu. Eutelsat ve spolupráci s japonskou veřejnoprávní televizí NHK představí první satelitní přenos v Super Hi-Vision v rozlišení 7680x4320.

Trh s přenosem Ultra HDTV se od roku 2008 rychle rozvíjí a Eutelsat je schopen distribuovat kanály ve Quad HDTV/4K formátu. Dva satelity Eutelsat jsou využívány k přenosů 2K a 4K filmů do více než 700 kin po celém světě.

Přední italská satelitní pay-tv platforma Sky Italia, která distribuuje svoje programy přes satelity Eutelsat Hot Bird, nejvíce rozvíjí své služby pro zákazníky. V současné době poskytuje 52 HD programů a jeden 3D kanál.

Eutelsat na IBC 2012 představí také tři chystané satelity - Eutelsat 21B (cílová pozice 21,5°E) a Eutelsat 70B (70,5°E), které budou vyneseny v závěru letošního roku a také Eutelsat 3B (3°E), který bude vynesen až začátkem roku 2014.

Dále satelitní operátor představí triple play služby svých partnerů - Forthnet Group z Řecka a největšího srbského kabelového operátora SBB, provozovatele satelitní služby Total TV.

SBB plánuje nabízet nejkvalitnější satelitní broadbandové řešení pro zákazníky v Srbsku, Chorvatsku, Slovinsku, Makedonii, Chorvatsku a Černé Hoře.

zdroj: teve.ba





Reklama




Vybrané články