Quantcast

Německá verze Disney Channel od 1.1.2014 jako FTA kanál

| redakce | tisk

Americká mediální společnost Walt Disney chystá proměnu Disney Channel v Německu. Stanice bude od 1.1.2014 vysílat jako neplacený kanál. Doposud je tato stanice šířena jako placená televize a je dostupná mj. v satelitní službě Sky Deutschland.

Pro 24 hodinový rodinný kanál využije současný zábavní kanál Das Vierte, který Walt Disney získal na podzim 2012 a od té doby se spekuluje o možnosti proměny stanice na nekódovaný kanál Disney Channel. Das Vierte vysílá v kabelových sítích, DVB-T i na satelitu Astra (19,2°E).

Disney zůstane přítomen na německém pay-tv trhu s programy Disney Cinemagic, Disney Junior a Disney XD. Stanice Disney Channel po překlopení do FTA šíření bude i nadále přinášet TV seriály, animované filmy a celovečerní filmy z knihovny Disney. Plán provozovatele počítá s pořady i od jiných společností a původní produkcí pro německé publikum. Denní program Disney Channel se zaměří na děti, hlavní vysílací čas bude cílit na všechny členy rodiny.

Nový rodinný FTA kanál představil Lars Wagner, generální ředitel Disney Channel. Das Vierte bude vysílat ve stávající podobě do konce roku 2013. V lednu 2014 Das Vierte opustí německý televizní trh.

Na německém FTA trhu drží Walt Disney podíly v RTL II a rodinné televizi Super RTL. Se spuštěním FTA distribuce německé verze Disney Channel bude konkurovat i sama sobě. V Super RTL totiž drží 50 procent.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články