Quantcast

Satelitní TV sleduje 8,2 mil. domácností v Itálii

| redakce | tisk

Nejnovější průzkum potvrdil, že satelitní pozice Eutelsatu Hot Bird je jasnou jedničkou pro satelitní TV diváky v Itálii. Pozici 13°E sleduje 7,3 milionu tamních domácností.

Nejnovější výsledky průzkumu o režimech příjmu TV signálu a trendech v celé globální působnosti představil Eutelsat v Římě. Ve spolupráci s Psos, Eutelsat oznámil, že 8,2 mil. domácností je nyní vybaveno parabolou a jako základní infrastruktura slouží pro každou třetí TV domácnost v Itálii.

Satelity Hot Bird je dlouhodobě hlavním příjmem multikanálové programové nabídky v Itálii. Sleduje ji 7,3 milionu domácností a vykazuje nárůst o 200 tisíc domácností během posledních 24 měsíců. Dalších 700 tisíc domácností sledují programy z jiných satelitů Eutelsat - Eutelsat 16A, Eutelsat 9A a Eutelsat 7 West A. Devět z deseti satelitních domácností v Itálii sleduje programy ze satelitů Eutelsat.

Přes družice Hot Bird se vysílá 378 italských TV programů a to FTA pay-tv stanic. Hot Biurd se také stává pozicí s rozšiřující se nabídkou stanic v HD rozlišení. Pay-tv platforma Sky Italia má 4,8 milionu abonentů a je hnacím motorem v expanzi HD. 3/4 klientů Sky Italia sleduje některý z více než 50 HD programů. Celkem 2,4 mil. italských domácností sleduje FTA programy, z nichž více než 1,5 milionu sleduje DTH nabídku TivúSat.

Celkově se příjem programů ze satelitu rozšiřuje a je druhým neoblíbenějším způsobem příjmu multikanálové nabídky.

Dvouletý průzkum Eutelsatu Barometer byl zhotoven ve spolupráci s Ipsos. Jde o rozsáhlou nadnárodní analýzu způsobů příjmu TV signálu a trendů. Průzkum italského trhu proběhl od září 2012 do listopadu 2012 prostřednictvím face-to-face rozhovorů.

zdroj: Eutelsat





Reklama




Vybrané články