Quantcast

Bulharská hudební Planeta HD dočasně FTA

| redakce | tisk

Někteří diváci satelitních platforem Skylink a CS Link si oblíbili bulharskou hudební televizi Planeta HD. Ta vysílala po mnoho měsíců zcela zdarma ze satelitu Astra 3B. Tedy z pozice domácích platforem.

Planeta HD byla dříve šířena z kapacity bulharské DTH služby Satellite BG. Ta ale v červnu ukončila svoji činnost a diváci tak přišli o možnost sledování této zajímavé stanice.

Bulharská hudební Planeta HD dočasně FTA
▲ Bulharská hudební Planeta HD dočasně FTA

Dobrou zprávou je, že Planeta TV (SD rozlišení) i Planeta HD vysílají nyní volně ( FTA) ale přes jiný satelitní systém - Hellas Sat 2 (39°E). Zájemci o tuto stanici tak mohou přeladit své satelitní antény na poměrně dobře dostupnou satelitní pozici.

Na pozici 39°E získají přístup ke třem kanálům rodiny Planeta - konkrétně k Planeta TV, Planeta HD a Planeta Folk TV, přičemž Planeta HD není HD verzí Planeta TV z SD rozlišení.

technické parametry:

• Planeta TV: Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,524 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA
• Planeta HD: Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,647 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA
• Planeta Folk TV: Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,565 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

Kanály Planeta TV a Planeta HD jsou součástí platformy Bulsatcom a obvykle zakódovány systémem Bulcrypt. Je tedy pravděpodobné, že volné vysílání obou programů je dočasné a vysílání bude brzy dostupné jen pro abonenty bulharské DTH.

Stále volně vysílá jen Planeta Folk TV.





Reklama




Vybrané články