Quantcast

Německá VIVA bude vysílat jen přes den

| redakce | tiskobrázek k článku: Německá VIVA bude vysílat jen přes den

Viacom chystá poměrně zásadní změny na německém televizním trhu. Hudební a lifestylová televize VIVA již nebude vysílat 24 hodiny denně, zatímco dětský kanál Nickelodeon se chystá na 24 hodinové vysílání.

Všechny změny mají proběhnout k 1.10.2014. O změnách informoval Magnus Kastner, výkonný viceprezident a generální ředitel společnosti Viacom International Media Networks Northern Europe v rozhovoru s magazínem "Werben & Verkaufen".

Hlavní změny proběhnou u stanic Nickelodeon a VIVA. První z nich sdílí vysílací kanál s komediální stanicí Comedy Central. V budoucnu bude sdílet vysílací pozici s televizí VIVA.

Nickelodeon nyní vysílá od 5:45 do 20:15 hodiny, ve zbývajícím čase najdou diváci na stejné frekvenci program Comedy Central. Po novém bude Nickelodeon vysílat 24 hodiny denně a VIVA pouze přes den od 6:00 do 17:00 hodiny. Ve zbývajícím čase bude vysílat Comedy Central.

Viacom chce změnami reagovat na úspěch konkurenčního bezplatného rodinného kanálu Disney Channel, jenž odstartoval v lednu 2014. Viacom nyní zvažuje, zda večerní vysílání Nickelodeonu bude vysílat pod jinou značkou. Večerní program televize Nickelodeon bude cílit na starší diváky.

Kanál MTV bude v Německu brzy jen v HD rozlišení. Zásadní změna v distribuci MTV Germany zatím proběhla jen u satelitní platformy Sky Deutschland. U některých kabelových operátorů je dostupná ještě v SD rozlišení.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články