Quantcast

Espreso TV již legálně na satelitu Astra 4A

| redakce | tisk

Ukrajinský kanál Espreso TV získal licenci na satelitní vysílání na dobu 10 let. Informoval o tom ukrajinský regulátor médií Národní Rada Ukrajiny na svém profilu na sociální síti. Ačkoliv vysílání stanice na satelitu Astra 4A bylo nelegální od samotného počátku, tedy od 25.11.2013, regulátor médií se rozhodl přimhouřit oko.

Během této doby se televizi Espreso TV bez licence podařilo uzavřít smlouvy na distribuci v satelitních platformách a kabelových sítích.

Jeden z bývalých členů Národní Rady se dožadoval ukončení protiprávního vysílání do okamžiku vydání příslušného oprávnění. Tato otázka nebyla na zasedání projednávána.

Původně vlastník televize Espreso TV, Nikolaj Kniazycki, informoval, že jeho kanál vysílá podle lotyšské licence na základě úmluvy o přeshraničním vysílání, které podepsala Ukrajina. Připomeňme, že vysílatel se opakovaně snažil získat licenci a vždy jej Rada odmítla.

Informační kanál Espreso TV vznikl z iniciativy Nikolaje Kniazyckého, známého ukrajinského poslance z frakce Batkivshchyna (Vlast). Kanál spustil testovací vysílání v podvečerních hodinách 25.11.2013 na satelitu Astra 4A (4,8°E).

zdroj: korrespondent.net, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články