Quantcast

P1 HD (Polonia1 HD) brzy na polském trhu

| redakce | tiskobrázek k článku: P1 HD (Polonia1 HD) brzy na polském trhu

Společnost Polcast Television se připravuje na spuštění programu P1 (Polonia1) ve vysokém rozlišení (HDTV). Podle dostupných informací by měla P1 HD odstartovat v červnu 2015.

"Budeme se snažit, aby se tak stalo. V současné době jsme ve stádiu příprav," uvedl na dotaz satkurier.pl Alexander Fajecka, šéf programu P1.

Vysílatel v současné době vede jednání s operátory ohledně rozšíření jejich nabídek o stanici P1 HD. Kanál bude šířen přes satelit a vysílání P1 HD má být FTA. SD a HD verze P1 budou mít stejný obsah.

Připomeňme, že již ve druhé polovině loňského roku provozovatel informoval, že má v plánu spustit HD verzi Polonia1. Nový rok byl ale zatím přinesl změny v nabídce stanice. Kanál změnil logo, název se zkrátil na P1, stanice přestala vysílat filmy a seriály a nyní vysílá většinou pásmo hudebních pořadů a ezoterické relace. V programu nechybí erotika a teleshopping.

P1 je kanál z portfolia Polcast Television. Stanice je dostupná FTA ze satelitního systému Eutelsat Hot Bird (13°E). Program je v nabídce satelitních platforem Cyfrowy Polsat, nc+ a Orange TV a také u vybraných kabelových a IPTV operátorů. Stanice funguje na trhu již více než 20 let.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články