Quantcast

AMC uvede nový seriál Better Call Saul

| redakce | tiskobrázek k článku: AMC uvede nový seriál Better Call Saul

AMC ve střední a východní Evropě oznamuje exkluzivní televizní premiéru svého nového seriálu “Better Call Saul“ a to ve stejný měsíc, kdy měl seriál premiéru v USA.

První díl seriálu odvysílá AMC českému a slovenskému divákovi exkluzivně již 26. února ve 22:00, zbylých devět dílů mohou televizní diváci očekávat každý čtvrtek ve stejný čas. Seriál bude možno sledovat s českým dabingem.

Už od okamžiku spuštění stanice AMC ve Střední a Východní Evropě jsme měli za cíl vysílat nové programy ihned po jejich uvedení v USA. Uvedení seriálu „Better Call Saul“ na AMC se aktuálně stalo největší seriálovou premiérou v historii americké kabelové televize a proto mě velmi těší, že můžeme tento seriál exklusivně přinést divákům v České republice a na Slovensku, ve stejný měsíc, jako byla jeho premiéra v USA“, řekl Levente B. Málnay, výkonný ředitel AMC Networks International - Central Europe.

AMC uvede nový seriál Better Call Saul
▲ AMC uvede nový seriál Better Call Saul

Better Call Saul je dalším prvotřídním seriálem, který AMC v exkluzivní premiéře přináší divákům v České republice a na Slovensku.

Seriál „Better Call Saul“ od tvůrce “Perníkového táty“ Vince Gilligana a autora “Perníkového táty“ Petera Goulda, se zaměřuje na vývoj populární postavy právníka Saula Goodmana z "Perníkového táty", kterého ztvárnil Bob Odenkirk, a to ještě než se stal právníkem Waltera Whitea, hlavní postavy z „Perníkového táty“. Výkonným producentem seriálu je Gilligan, Gould, Mark Johnson (“Perníkový táta,“ Diner, Rain Man) a Melissa Bernstein (“Perníkový táta,“ “Rectify,“ “PC Rebelové - Halt and Catch Fire“) s výkonnými spoluproducenty Thomasem Schnauzem a Stewartem A. Lyonsem, kteří u Sony Pictures Television spolupracovali na "Perníkovém tátovi".

K Odenkirkovi se připojili seriálové stálice Jonathan Banks (“Perníkový táta,“ Wiseguy) jako Mike Erhmantraut, Michael McKean (This is Spinal Tap) jako Chuck McGill, Rhea Seehorn (“Franklin a Bash,“ “Profesionální lháři“) jako Kim Wexler, Patrick Fabian (“Velká láska,“ “Chirurgové“) jako Howard Hamlin a Michael Mando (“Orphan Black,“ “Zločin“) jako Nacho Varga - postavy, které se nebojí postavit jak na stranu zákona, tak proti němu.

"Saul" je předehra k prvotřídnímu seriálu "Perníkový táta“, který proměnil v loňském roce neuvěřitelných pět cen Emmy z šesti. Seriál „Better Call Saul“ sleduje přeměnu Jimmyho v člověka, který se z "právníka trestního práva" stává "zločincem".

AMC uvede nový seriál Better Call Saul
▲ AMC uvede nový seriál Better Call Saul

Odehrává se v období šesti let před tím, než hlavní hrdina seriálu Saul Goodman potká Waltera Whitea, známého „Perníkového tátu“. Když se s hlavním hrdinou setkáváme poprvé, je známý jako Jimmy McGill, nepříliš významný právník probíjející se už tak mizerným životem, hledající svůj osud a místo ve společnosti. Kromě Jimmyho se setkáme také s „prostředníkem“ Mikem Erhmantrautem, oblíbenou postavou představenou poprvé v „Perníkovém tátovi“. Mike si vybírá svého zaměstnavatele podle toho, jak se mu to hodí a kdo lépe platí, proto se často dostává do křížku i s Jimmym.

*Better Call Saul - největší seriálová premiéra v historii kabelové televize - sledovalo 4,4 milionů diváků ve věkové skupině 18-49 a 4 miliony diváků ve věkové skupině 20-54. Zdroj: Nielsen Media Research fast nationals (hodnocení z USA)

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články