Quantcast

Japonsko otestovalo formát DVB-S2X

| redakce | tisk

Japonská společnost Nippon TV má za sebou vůbec první testovací projekt vysílání přes satelit ve standardu DVB-S2X 256APSK nezbytného pro novou generaci vysílacích služeb.

V rámci testu, který byl zahájen v listopadu 2014 vysílatel využíval 5 MHz pásmo s modulací 256APSK na satelitu Superbird-B2 (162°E), který je vlastněn společností JCSAT. Pro testy byla použita technologie od firmy Newtec.

Tým použil pro vysílání satelitní modem MDM6100 výrobce Newtec a šířku pásma 5 MHz na transpondéru SKY Perfect JSAT pro vysílání obsahu v rychlosti 25 Mbit/s. Pro příjem byla použita satelitní anténa o průměru 1,4 metru. Příjem vysílání se uskutečnil ve studiovém komplexu Nippon TV v oblasti Minato v Tokiu.

"Nová modifikace standardu DVB, známého jako DVB-S2X, se vyznačuje vysokou účinností a umožňuje satelitnímu průmyslu zefektivnit a zajistit vyšší růst podnikání ve všech směrech - od vysokorychlostního přenosu dat, přes IP po televizní vysílání," říká technický ředitel a spoluzakladatel Newtec Dirk Breynert.

Standard DVB-S2X zvyšuje efektivitu využití kanálu o 20 procent ve srovnání s DVB-S2 a o 51 procent proti jinými systémy pro přenos dat.

zdroj: mediasat.info, tele-sat.info





Reklama




Vybrané články