Quantcast

4K FunBox UHD se představí na satelitu Eutelsat Hot Bird

| redakce | tisk

První preview chystaného 4K FunBox UHD filmové a distribuční společnosti SPI International brzy bude možné sledovat zcela zdarma na satelitním systému Eutelsat Hot Bird (13°E).

4K FunBox UHD přinese nativní 4K materiály divoké svěře, přírody, krajiny a mnoho dalšího. Stanice bude oficiálně představena na stánku satelitního operátora Eutelsat během konference ANGA v německém Kolíně nad Rýnem. Plný komerční start stanice je naplánován na podzim letošního roku jako placený kanál pro kabelové a IP operátory v Německu a v celé Evropě.

Eutelsat představí obsah 4K FunBox UHD na svém demo kanálu Hot Bird 4K1, který je první stanicí v Evropě, na Středním východě a v severní Africe, který může být přijímán přímo spotřebiteli s využitím nejnovějších 4K televizních panelů a vybavené vhodnými demodulátory a dekodéry HEVC.

4K FunBox UHD se představí na satelitu Eutelsat Hot Bird
▲ 4K FunBox UHD se představí na satelitu Eutelsat Hot Bird

technické parametry příjmu - demo kanál Hot Bird 4K1:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,296 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

Zájem o 4K televizory roste zejména v Německu, Francii a Velké Británii. Průzkum Gfk odhaduje, že UHD bude na konci tohoto roku přijímat 700 až 900 tisíc domácností v každé této zemi.

4K FunBox UHD je distribuován prostřednictvím Filmbox International Ltd., která je zcela vlastněna dceřinou společností Kino Polska TV S.A., jejímž většinovým vlastníkem je SPI International BV.

Eutelsat a SPI International vystavují na ANGA Com na stánku Eutelsatu H11, hala 10.2.





Reklama




Vybrané články