Quantcast

Česká Digi TV zůstane u svého názvu, chce konkurovat Skylinku

| redakce | tiskobrázek k článku: Česká Digi TV zůstane u svého názvu, chce konkurovat Skylinku

Provozovatel české satelitní platformy Digi TV se nechystá svoji službu přejmenovat a zůstane u své stávající zavedené značky Digi TV, kterou v roce 2006 přivedlo na český trh rumunské konsorcium RCS/RDS, dřívější vlastník Digi TV Česká republika.

Českou Digi TV koupila před 2 měsíci společnost Lama Energy Group. První rozšíření programové nabídky české Digi TV novým majitelem proběhlo přesně před měsícem. Do hlavní programové nabídky byly přidány žádané celoplošné stanice ČT:D/ČT Art, Prima LOVE, Prima ZOOM, TELKA a TV Smíchov. Další rozšíření programové nabídky má následovat.

Digi TV chce být významným hráčem na českém satelitním trhu. Platforma chce konkurovat službě Skylink. Dnes může zákazníkům nabídnout například lukrativní obsah na programech Digi Sport 1 a Digi Sport 2. První program je navíc dostupný v HD rozlišení a to dokonce v hlavním programovém balíčku.

K dalšímu růstu Digi TV CZ může přispět tzv. balíčkování služeb. Lama Energy Group nabízí domácnostem zemní plyn, elektřinu a také mobilní telefonní služby. Televizní satelitní nabídka dobře zapadá do portfolia poskytovaných služeb koncovým zákazníkům.

Česká Digi TV v současnosti využívá vysílací infrastrukturu původního vlastníka RCS/RDS - jde o satelitní kapacitu, kódovací systém (CAS), přístupové karty a také přístroje, které na trh dodával.





Reklama




Vybrané články