Quantcast

Česká Digi TV bude spolupracovat se společností Slovak Telekom

| redakce | tiskobrázek k článku: Česká Digi TV bude spolupracovat se společností Slovak Telekom

Česká satelitní placená televize Digi TV bude sdílet některé programy se společností Slovak Telekom, která na Slovensku provozuje stejnojmennou platformu Digi TV a také Magio Sat.

Sdílením stejných stanic, které budou v nabídce české i slovenské Digi TV, mohou obě společnosti výrazně ušetřit za provozní náklady a satelitní kapacitu využít pro šíření dalších stanic.

Sdílením stanic české Digi TV se skupinou Slovak Telekom znamená jediné: zahájit výměnu starších MPEG-2 set top boxů Digi TV v Česku, které umožní příjem stanic v MPEG-4 v klasickém SD i HD rozlišení.

Digi TV CZ první krok provedla již před necelým rokem - začala poskytovat první programy ve vysokém rozlišení (HDTV). Stanice jako Eurosport HD, Eurosport 2 HD, Digi Sport HD a Nat Geo HD jsou dostupné na novějších set top boxech české Digi TV. Na konci léta začal operátor poskytovat i přístupové moduly CI+, které fungují v modernějších televizorech se satelitním tunerem a s rozhraním CI+.

V dubnu letošního roku českou Digi TV od rumunského konsorcia RCS/RDS převzala Lama Energy Group. Prvním krokem nového vlastníka bylo spuštění nových SD programů - ČT:D/ČT art, Prima ZOOM, Prima LOVE, TELKA a TV Smíchov.





Reklama




Vybrané články