Quantcast

Ve Francii odstartoval Ultra HD kanál Festival 4K

| redakce | tisk

Ve čtvrtek 5. listopadu 2015 byl ve Francii spuštěn nový kanál v ultra vysokém rozlišení (Ultra HD) s názvem Festival 4K. Stanice je k dispozici ve Francii zdarma prostřednictvím širokopásmového multimediálního boxu Freebox Mini 4K.

Festival 4K je prvním 4K kanálem ve Francii, který přináší kompletní program v nativní Ultra HD obrazové kvalitě a 5.1 zvukem. Nová stanice přináší jako první kanál na světě festivaly, koncerty, divadelní představení v nativním Ultra HD. Diváci mohou sledovat ve 4K kvalitě nepřetržitý program koncertů rocku a popu, hudebních festivalů, tance a baletu, cirkusu a magie, jazzu, soulu, blues, latinskoamerické hudby, klasické hudby a opery, taneční vystoupení, divadelní přehlídky, hudební divadla, muzikály a asijské audio a laserová show a ohňostroje.

Za projektem nové stanice stojí podnikatelé Jur Bron, Rob Overman a Robert Rutten. Prvně uvedený dříve založil hudební stanice jako jsou Brava, Djazz.tv, TV Orange a Schlager TV.

Festival 4K přináší produkci v nativním 4K-8K s obrazovými body nejméně 4320x2160. Stanice nyní poskytuje program v šesti hodinových blocích. V roce 2016 bude program rozšířen na 12ti hodinové smyčky. V roce 2017 stanice přejde na 24 hodinový provoz.

zdroj: infosat.de





Reklama




Vybrané články