Quantcast

Intelsat 29e bude vynesen koncem ledna

| redakce | tisk

První satelit série Intelsat Epic s vysokým výkonem a kapacitou bude vynesen dne 27. ledna 2016. Družici Intelsat 29e z kosmodromu Kourou z Francouzské Guyany vynese nosná raketa Ariane 5 ECA.

Intelsat 29e je vybaven kapacitou v C, Ku a Ka pásmu. Družice bude vybavena nejpokročilejší technikou pro poskytování komerčních a vládních služeb. Kapacita umožní poskytování širokopásmových služeb pro pevné a mobilní sítě, letecké a námořní služby a vládní klienty po celé Americe.

Kosmický aparát bude zaparkován na pozici 50°W, kde nahradí družice Intelsat 1R a Intelsat 805.

Intelsat 29e zhotovila společnost Boeing. V Ku pásmu poskytne satelit celkovou šířku 9395 MHz, což odpovídá téměř 261 transpondérům v ekvivalentu 36 MHz jednotek. Využití takového počtu transpondérů bude možné zejména díky tzv. spot beamům - tedy footprintem s omezeným pokrytím. V C pásmu bude Intelsat 29e mít 24 transpondérů v ekvivalentu 36 MHz jednotek, v Ka pásmu poskytne kapacitu 450 MHz, což odpovídá 12,5 transpondérům v ekvivalentu 36 MHz jednotek.

Družice bude v C pásmu pokrývat Jižní Ameriku, v Ka pásmu přinese globální pokrytí, v Ku pokryje Severní a Jižní Ameriku a Evropu přes zmíněné spot beamy.

Intelsat Epic je vysokovýkonná série satelitů, nová generace satelitní platformy s využitím C, Ku a Ka pásma, širokými svazky, spot beamy a technologií frequency reuse (opakované využití stejných kmitočtů).





Reklama




Vybrané články