Quantcast

Prima ZOOM slaví 3 roky a opět inovuje programové schéma

| redakce | tiskobrázek k článku: Prima ZOOM slaví 3 roky a opět inovuje programové schéma

Prima ZOOM přináší již 3 roky nejzajímavější dokumentární filmy a seriály ze světa i z domova. Průměrný měsíční share od vzniku stanice do konce roku 2015 činil 2,01% u diváků starších patnácti let. Ke svému výročí připravil pro své diváky opět několik zajímavých programových změn.

Přinášíme vám přehlednější programové schéma (viz níže). Všechny premiéry najdete v nejatraktivnějším čase 20.00-24.00. Pro velkou oblibu přírodovědných dokumentů přidáváme další blok „Zvířata a my“, nejen o vašich oblíbených mazlíčcích a životu s nimi. Další novinkou bude „Drsný svět“, který spojí katastrofy a zločin.

Dále nově najdete pevně ukotvená pásma repríz. Přírodovědná témata najdete každý den od pondělí do pátku v době 18.00-20.00.

Prima ZOOM slaví 3 roky a opět inovuje programové schéma
▲ Prima ZOOM slaví 3 roky a opět inovuje programové schéma

Tzv. půlnoční linii, zahrnující např. vědu, vesmír, války, ale i další oblasti, uvidíte přes celý týden po půlnoci. Portál prima-zoom.cz zase skvěle doplňuje dokumentární kanál množstvím zajímavých článků, fotografií, videí, reportáží a soutěží, které tematicky korespondují s programovou strukturou. Většinu odvysílaných dokumentů naleznou diváci také na našem webu.

Prima ZOOM slaví 3 roky a opět inovuje programové schéma
▲ Prima ZOOM slaví 3 roky a opět inovuje programové schéma

Dramaturg Pavel Němec k novinkám říká: „Pestré premiérové pásmo v čase od 20.00 do 24.00 a přehlednější systém repríz jsou změny, kterými reagujeme na požadavky diváků, jak jsme je poznali z výsledků výzkumu i z naší každodenní komunikace s nimi. Oblíbené večerní bloky, jako jsou "válečné čtvrtky" nebo "sobotní zvířata", zůstávají pevně na svém místě. Zároveň nově nabízíme úplnou pravidelnost v celém zbytku dne. Vždy po dvou hodinách se střídají obecná témata "Příroda a dobrodružství" (od 6, 10, 14, 18 hodin) a "Historie a poznání" (od 8, 12, 16, 24 hodin). V praxi to znamená například to, že pokud vám uteče premiéra libovolného pořadu s přírodní nebo cestovatelskou tematikou, máte jistotu, že časem ho budete moci znovu "ulovit" v atraktivním čase po 18. hodině. Nebo že každý den si můžete od půlnoci vychutnat pořady o historii, válkách, vesmíru či technice - jak jsme se přesvědčili, právě jejich příznivci zachovávají Prima ZOOM velkou věrnost i v nočních hodinách. 23. ledna jsme spustili mimořádné celoroční pásmo dokumentů na počest Davida Attenborougha, který v květnu oslaví 90. narozeniny. S touto ikonou přírodopisných dokumentů se na Prima ZOOM budete setkávat každou sobotu od 20.00. S radostí můžeme prozradit také to, že nový blok "Zvířata a my" v únoru odstartuje novou sérií cyklu Zavolejte Cesara Millana, o který si diváci a divačky často píšou. To je ovšem stále jen zlomek obrovského množství zajímavých pořadů a překvapení, která jsme si na rok 2016 nachystali.“

Nejoblíbenějšími tematickými bloky zůstávají stabilně Zaostřeno na války, Největší katastrofy a Úchvatná říše zvířat. Nejsledovanější filmy a seriály překračují stovky tisíc diváků. Nejoblíbenější je Prima ZOOM u široké skupiny mužů 20+ (afinita - hodnota 1,31 vůči cílové skupině 15+ v roce 2015).

zdroj: Prima





Reklama




Vybrané články