Quantcast

Pořady z produkce HBO vévodí letošním nominacím na ceny EMMY

| redakce | tisk

Zástupci filmového kanálu HBO mohou opět chystat šampaňské. Při vyhlašování nominací na prestižní televizní ceny Emmy zaznělo jméno HBO hned třiadevadesátkrát, čímž si zajistilo už popáté v řadě nejen suverénní první místo mezi nominovanými televizními společnostmi vůbec, ale také vysokou pravděpodobnost vítězství při samotném vyhlašování cen. To se bude konat v neděli 18. září v Los Angeles a HBO v České a Slovenské republice nabídne ze slavnostní události svým divákům zkrácený záznam o týden později, 25. září od 18:00 hodin.

Zastoupenými filmy na cenách Emmy se staly Život a smrt Petera Sellerse (u nás uvedený i v kinech) a Warm Springs, oba s celkem 16 nominacemi. Seriálům pak panují Deadwood (11 nominací) a Empire Falls (10 nominací). Kvality prvního jmenovaného seriálu odehrávajícího se na americkém divokém Západě budou moci už brzy ocenit i čeští a slovenští diváci ? v úterý 6. září startuje svou premiérou i v tuzemském vysílání HBO.

Pozadu ovšem nezůstaly ani českému divákovi dobře známé seriály Carnivale (8 nominací) a Odpočívej v pokoji (5 nominací), sedm želízek v ohni má i seriál Lackawanna Blues.

HBO tak znovu potvrdilo mimořádné postavení mezi televizními kanály. Svým programem sestávajícím z celovečerních filmů určených pro kina a vlastní filmovou a seriálovou produkcí přestavují bezkonkurenční nabídku, kterou oceňuje nejen ve světě, ale i u nás čím dál více nadšených diváků.

Z početných nominací zmíněných pořadů jmenujme u každého alespoň ty nejdůležitější.

Snímek Život a smrt Petera Sellerse o nezapomenutelném komikovi, ale také výborném charakterním herci, byl nominován mj. jako nejlepší film, za herecké výkony Geoffreyho Rushe (hlavní role) a Charlize Theronová (vedlejší role), za režii a za scénář.

Warm Springs nabízí pohled na předprezidentskou fázi života Franklina Delano Roosevelta. Hlavní roli bravurně ztvárnil Kenneth Branagh, jeho manželku pak Cynthia Nixonová (Miranda ze Sexu ve městě), v dalších rolích hrají Kathy Batesová anebo Jane Alexanderová. Film získal kromě nominací za výkony všech těchto herců mj. i nominaci opět jako nejlepší snímek a za režii a scénář.

Seriál Deadwood byl společně mj. i se seriály Odpočívej v pokoji a Ztraceni (u nás vysílaném kanálem AXN) nominován jako nejlepší dramatický seriál vůbec, dále pak za režii (Gregg Fienberg), herecký výkon v hlavní roli (Ian McShane) a stejně jako Carnivale v technických kategoriích. Tedy za nejlepší kameru, výpravu, kostýmy, vlasový styling anebo masky.

Miniseriál Empire Falls odehrávající se ve východamerickém Maine je především hereckým koncertem hvězdného hereckého obsazení. Hlavní role v něm hrají Ed Harris, Paul Newman a jeho manželka Joanne Woodwardová, Philip Seymour Hoffman a Helen Huntová. První čtyři herci byli nominováni za své výkony, stejně tak šanci na ocenění má i režisér Fred Schepisi anebo scenárista Richard Russo.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články