Quantcast

Rádio Junior baví děti už tři roky

| redakce | tisk

V úterý 1. března oslaví Rádio Junior třetí narozeniny. Vysílání této stanice Českého rozhlasu je určeno především dětem ve věku od tří do dvanácti let, část zábavného a vzdělávacího programu je však koncipována také pro jejich rodiče a společné volnočasové aktivity.

Malí i velcí posluchači se mohou těšit na celodenní narozeninovou party s premiérovými pohádkami a soutěžemi.

Jsem rád, že si Rádio Junior našlo své pevné místo u řady dětských posluchačů a stalo se jejich oblíbeným společníkem. Věřím, že jim bude i nadále přinášet nejen zábavu, ale také je bude hravou formou vzdělávat a pomáhat jim s orientací v dnešním složitém světě. Rádiu Junior k jeho narozeninám přeji stále více spokojených dětských posluchačů,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Slavnostní vysílání nabídne hned dvě premiérové pohádky, celodenní moderované vysílání a malí i velcí posluchači se mohou těšit na řadu soutěží, dárků a samozřejmě také maskota stanice Ušouna Rušouna. Vysílání začne tradičně v 6.00 hodin ráno moderovaným interaktivním blokem plným písniček a pořadů, které děti naladí do nového dne. Poté však už nebude nic stejné jako v průběhu běžného dne.

Ve studiu se postupně vystřídají známí moderátoři, například Jirka Kohout, Helena Petáková, Jana Rychterová, Klára Nováková nebo Romana Lehmannová. K tomu Rádio Junior nabídne od 13.00 hodin pohádku Princezny a loupežníci aneb zmatky kolem Katky a ve 20.00 hodin premiérový příběh O prstenu a mušli. Chybět nebudou ani telefonáty posluchačů a možnost poslat svým kamarádům písničku.

Vysílání i další aktivity Rádia Junior připravuje tým, který se dětské tvorbě věnuje s ohromným nadšením a láskou. Těší mě, že jsem jeho součástí, a mohu tak zúročit čtyřicet let své práce pro dětského diváka, čtenáře i posluchače. Jsem moc ráda, že v této hektické době, kdy je mediální prostor zahlcen množstvím negativních informací, nabízí Rádio Junior dětem korektní, radostný a zábavný prostor,“ řekla šéfredaktorka stanice Zora Jandová.

Součástí programu Rádia Junior jsou pohádky, písničky, dobrodružné příběhy, zprávičky, soutěže o zajímavé ceny a pravidelné moderované bloky mezi šestou až desátou hodinou dopolední a patnáctou až dvacátou hodinou odpolední. Stanici si mohou posluchači naladit prostřednictvím digitální televize DVB-T, na satelitu, v sítích kabelových operátorů, v systému digitálního rozhlasu DAB, na internetu nebo v mobilních telefonech. Rádio Junior vysílá také každý den mezi 19. a 20. hodinou na vlnách Českého rozhlasu Dvojka. Více informací najdete na internetové adrese www.radiojunior.cz.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články