Quantcast

Německo: 6 HD programů v DVB-T2 od 31.5.2016

| redakce | tisk

Za dva měsíce naladí německé domácnosti na klasickou pozemní anténu 6 programů ve vysokém rozlišení (HDTV). Od 31.5.2016 bude v Německu fungovat zkušební vysílání ve druhé generaci pozemní digitální televize v DVB-T2.

První etapa DVB-T2 s HD programy se zaměří na městské oblasti. Na severu Německa na Brémy / Unterweser, Hamburg / Lübeck, Kiel, Rostock a Schwerin. Ve středním Německu naladí zkušební provoz DVB-T2 s HD kanály domácnosti v okolí vysílačů Hannover / Braunschweig, Magdeburg, Berlín / Postupim, Jena, Lipsko / Halle a Düsseldorf / Rhein / Ruhr, Kolín nad Rýnem / Bonn / Aachen, Rhein / Main a Saarbrücken. Na jihu země pak domácnosti v okolí měst Baden-Baden, Stuttgart, Norimberk a Mnichov / jižní Bavorsko.

Zkušební vysílání v DVB-T2 bude obsahovat veřejnoprávní programy Das Erste HD a ZDF HD a komerční stanice RTL HD, ProSieben HD, Sat.1 HD a Vox HD. Všechny stanice budou během zkušebního provozu dostupné zcela zdarma.

Pravidelné vysílání v DVB-T2 odstartuje v uvedených oblastech v prvním čtvrtletí 2017. Komerční programy budou ale zakódovány a dostupné po úhradě měsíčního poplatku.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články