Quantcast

Německo: První DVB-T vysílače budou vypnuty 29.3.2017

| redakce | tisk

Dne 29.3.2017 bude v mnoha regionech Německa zahájeno řádné digitální pozemní vysílání druhé generace ve standardu DVB-T2. V nabídce bude kolem 40 televizních programů, zejména v HD rozlišení. Zároveň bude v jednotlivých regionech vypnuto stávající vysílání v DVB-T.

Překlopení pozemního vysílání do DVB-T2 se dnes týká kolem 4 milionů německých domácností. Ty budou muset investovat do nového přijímacího zařízení - buď televizoru nebo set top boxu, eventuálně změnit platformu (přejít na kabelové, satelitní nebo IPTV vysílání). Na německém trhu budou výrobky schopné příjmu DVB-T2 označeny logem DVB-T2 HD.

Pozemní vysílání v Německu bude nabízet bezplatný přístup k veřejnoprávním programům ARD a ZDF. Privátní televize vysílacích skupin jako RTL Deutschland a ProSiebenSat.1 Media SE budou zakódovány a součástí nabídky Freeset TV a dostupné za měsíční poplatek. Pro příjem bude nutný dekódovací modul, který bude možné vložit do slotu v televizoru nebo set top boxu. Případně mohou diváci využít set top boxy s integrovaným dekodérem.

Vysílání v nové generaci pozemního vysílání DVB-T2 bylo v Německu spuštěno k 31.5.2016. V některých částech Německa mohou diváci sledovat na klasickou pozemní anténu programy Das Erste HD, ZDF HD, RTL HD, ProSieben HD, Sat.1 HD a Vox HD zcela zdarma. Komerční televize budou v další fázi zakódovány.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články