Quantcast

Satelit SES 15 dopraven do Kourou

| redakce | tisk

První hybridní satelit operátora SES (Astra) s vysokou propustností SES 15 dorazil do evropského vesmírného střediska v Kourou ve Francouzské Guyaně. Na kosmodromu budou nyní probíhat přípravy na vynesení satelitu nosnou raketou Sojuz, které je naplánováno na duben 2017.

Družici SES 15 navrhla a zhotovila společnost Boeing. Hybridní náklad nabízí další kapacitu v Ku pásmu se širokými svazky a také kapacitu v Ku a Ka pásmu s vysokou propustností (HTS). Družice bude vybavena elektrickým pohonným systémem pro manévry na orbitální dráze. Satelit bude také disponovat Wide Area Augmentation Systems (WAAS), nákladem financovaným americkou vládou pro zvýšení přesnosti navigačního systému GPS (Global Positioning Systems).

SES 15 bude prvním hybridním satelitem SES, který bude vybaven 16 transpondéry v Ku pásmu v ekvivalentu 36 MHz jednotek a také 10 GHz kapacitou s vysokou propustností. Plně elektrický satelit bude poskytovat služby z nové orbitální pozice 129°W a pokryje Severní Ameriku, Mexiko, střední Ameriku a Karibik.

SES 15 je první ze tří hybridních satelitů, které přinášejí optimalizované a flexibilní globální pokrytí hlavních světových providerů IFC/IFE. Družice také umožní provoz náročných aplikací, dat jako jsou vládní služby, VSAT sítě a námořní provoz.





Reklama




Vybrané články