Quantcast

Vyjádření ČASO po jednání hospodářského výboru

| redakce | tisk

Hospodářský výbor dnes projednával novelu zákona o elektronických komunikacích (tzv. Diginovelu). Před poslanci hospodářského výboru vystoupil sekretář České asociace satelitních operátorů (ČASO).

Velmi si vážím toho, že jsem dnes mohl vystoupit před poslanci hospodářského výboru a sdělit jim dílčí stanoviska České asociace satelitních operátorů k projednávané novele zákona o elektronických komunikacích (tzv. Diginovele). Přítomné poslance jsem informoval o závěrech právní analýzy renomované advokátní kanceláře Weinhold Legal, která mimo jiné potvrzuje náš názor, že přijetí a nabytí účinnosti Diginovely v nynější podobě by představovalo zakázanou veřejnou podporu," řekl po jednání hospodářského výboru sekretář ČASO Patrik Brom.

"Znovu jsem vyvrátil mýtus, že je nutně potřeba přijmout technologii přenosu signálu DVB-T2, a také jsem upozornil na neexistující záruky zachování bezplatného terestrického vysílání pro občany. V této souvislosti jsem citoval slova někdejších vrcholových manažerů Českých Radiokomunikací, kteří už v roce 2012 avizovali, že přechod na technologii DVB-T2 umožní spuštění placené televize v zemském televizním vysílání. Závěrem jsem apeloval na poslance, aby se vyvarovali unáhleného schválení nevhodné technologie, která by měla dopad na miliony diváků na dalších 10 let,“ dodal Patrik Brom.





Reklama




Vybrané články