Quantcast

DVB-T2 od května z vysílačů Jihlava a Votice

| redakce | tisk

První český DVB-T2 multiplex mohou přijímat diváci v Praze, Brně a Ostravě a okolí těchto měst. Aktuálně je v dosahu signálu multiplexu druhé generace pozemního vysílání již 43 procent obyvatel České republiky.

Od dnešního dne jsou v provozu vysílače Ostrava - Hošťálkovice, Ostrava - Hladnov a Brno - Hády a Brno - Barvičova. Všechny tyto 4 nové vysílače pracují na K28.

Během května bude DVB-T2 rozšířeno do dalších lokalit. V plánu jsou vysílače Jihlava - Javořice a Votice - Mezivrata, čímž se pokrytí zvýší na 51 procent. Přechodový multiplex 12, jak se tato DVB-T2 síť jmenuje, bude z vysílačů Jihlava a Votice pracovat rovněž na K28.

DVB-T2 od května z vysílačů Jihlava a Votice
▲ DVB-T2 od května z vysílačů Jihlava a Votice

V červnu bude DVB-T2 signál dostupný z vysílačů Plzeň - Krašov a Liberec - Ještěd. Přechodová síť 12 bude v dosahu 69 procent obyvatel ČR.

Během prvního kvartálu 2018 si bude moci naladit novou DVB-T2 síť již 98 procent obyvatel Česka.

Přechodová síť 12 obsahuje celkem 14 televizních programů, které jsou známé ze "starých" DVB-T multiplexů 2, 3 a RS8. V DVB-T2 se vysílají stanice TV Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX, TV Barrandov, Barrandov Family, Kino Barrandov, Barrandov Plus, Óčko, Óčko Expres, Óčko Gold, Šlágr TV a TV Noe.





Reklama




Vybrané články