Quantcast

Pantelio přestalo šířit programy na zarušeném transpondéru

| redakce | tisk

Provozovatel satelitní platformy Pantelio přestal poskytovat programy na jednom z pronajatých transpondérů na satelitu Belintersat 1 (51,5°E). Televizní stanice nejsou poskytovány na zarušeném transpondéru dvěma multiplexy ze sousední družice TürkmenÄlem/Monacosat 1 (52°E).

Začátkem tohoto týdne došlo k nečekanému zarušení jednoho z multiplexů Pantelia na pozici 51,5°E vysíláním ze sousední družice na velmi blízké pozici 52°E. Majitelé parabol o menším rozměru nemohli vysílání Pantelia s kódovanými i volně vysílanými regionálními kanály přijímat. Od pátku je zarušený multiplex Pantelia nadále v provozu ale nešíří žádné programy.

Zarušený multiplex Pantelia má následující parametry:

• Belintersat 1 (51,5°E), freq. 11,290 GHz, pol. H, SR 45000, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK

Zda a kdy bude vysílání programů Pantelia na těchto parametrech opět v provozu zatím není jasné. Multiplexy z 52°E, které ruší Pantelio, budou v provozu do 27.9.2017.

Pantelio používá na běloruské družici Belintersat 1 celkem tři 54 MHz transpondéry pro šíření třech multiplexů s vysokou symbol rate (45 Msymb/s) a FEC (5/6). Pakety dosahují vysoké kapacity - každý přes 111,5 Mbit/s.





Reklama




Vybrané články