Quantcast

Moderní western o zlatokopech z Francouzské Guyany na AXN

| redakce | tisk

Od tohoto týdne běží na kanálu AXN francouzský seriál Zlato, který se natáčel ve Francouzské Guyaně. Televizní diváci mají jedinečnou příležitost podívat se do amazonského pralesa či zlatých dolů na pozadí děje, který nabízí náležitou dávku dobrodružství, akce i kriminálních zápletek. To vše za doprovodu originální hudby a podmanivých latinoamerických rytmů.

Vincent Ogier (Mathieu Spinosi) je 20letý student geologie z Paříže, který se rozhodne odjet do Francouzské Guyany, aby tam absolvoval stáž u společnosti těžící zlato. Dostane se pod ochranná křídla místního kmotra Antoina Serry (Olivier Rabourdin), který jej zasvětí do mnohem lukrativnějšího a nebezpečnějšího světa obchodu se žlutým kovem. Od Serry, který se k němu chová jako otec, se Vincent dozví o tomto podnikání vše, co potřebuje vědět. Jenže v gangu nejsou noví příchozí vítáni - Louisovi (Issaka Sawadogo), Serrově pravé ruce, se Vincent nezdá.

Moderní western o zlatokopech z Francouzské Guyany na AXN
▲ Moderní western o zlatokopech z Francouzské Guyany na AXN

Vincent a Serra začnou stavět tábor, aby prozkoumali zlatý důl, ale napětí mezi nimi a jejich brazilskými konkurenty se změní v nelítostnou válku. Vše se navíc zkomplikuje, když Vincent zjistí, že mytické pověsti o dolu Sarah Bernhard nejsou jen legendou. Guyanská džungle je svět, kde se setkávají podnikatelé, gangsteři, geologové a vojáci, aby pro pár gramů drahého kovu zabíjeli.

Scénář napsal Fabien Nury (známý především jako autor komiksů - Once Upon a Time in France; Ztratili jsme Stalina; scénář Tygrova brigáda), seriál režíroval Kim Chapiron (za Psí útulek dostal v roce 2010 na filmovém festivalu Tribeca Cenu pro nejlepšího nového režiséra hraných filmů).

Moderní western o zlatokopech z Francouzské Guyany na AXN
▲ Moderní western o zlatokopech z Francouzské Guyany na AXN

Chtěli jsme natočit moderní western. Proto jsme se jeli podívat, jak to v místních zlatých dolech doopravdy vypadá a setkali jsme se se skutečnými prospektory. Základem příběhu je, jaké to je hledat zlato,“ uvádí Kim Chapiron.

V hlavní roli Vincenta dostal svou velkou hereckou příležitost mladý francouzský herec Mathieu Spinosi (Můj život v Neuilly; Příliš brzy), v roli Antoina Serry uvidíme známého Oliviera Rabourdina (O bozích a lidech; Nikdo odnikud), podezíravého parťáka Louise si zahrál Issaka Sawadogo (Zpěv písku; Spolu).

Seriál Zlato vyrobil v roce 2016 francouzský televizní kanál Canal+ a u diváků měl takový úspěch, že v listopadu minulého roku začalo natáčení jeho druhé řady.

V České republice seriál vysílá kanál AXN patřící od Sony Pictures Television. Diváci jej na AXN mohou sledovat v českém znění každou středu ve 21:00, v repríze pak každý pátek ve 22:50 (od 9. března v noci z pátku na sobotu v 00:50). První řada má celkem osm dílů. Jednotlivé díly budou po odvysílání dostupné též online na webu AXN

zdroj: AXN





Reklama




Vybrané články