Quantcast

Dnes poprvé zasedla Divácká rada České televize

| redakce | tisk

V pondělí 16. ledna poprvé oficiálně zasedala Divácká rada, nový poradní orgán České televize. Zástupci významných českých institucí, sdružení a spolků přijali stanovy a diskutovali o aktuálních tlacích na média veřejné služby i programových plánech na další období.

Zájem o členství v Divácké radě projevili všichni, kdo dostali pozvánku již na úvodní, lednové setkání. „Svou osobní přítomností daly zúčastněné osobnosti najevo nejen potřebnost existence tohoto poradního orgánu, ale daly našemu setkání velkou váhu. Jejich času a ochoty debatovat o veřejnoprávní televizi a jejím směřování si nesmírně vážíme. Divácká rada dokazuje, že spolupráce může fungovat i napříč takto širokým spektrem organizací,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

V novém poradním orgánu České televize budou, vždy dvakrát ročně, zasedat například ředitel organizace Člověk v tísni Šimon Pánek, prezident Herecké asociace Ondřej Kepka, ředitel Národního filmového archivu Michal Bregant nebo Jiří Svoboda za Svaz měst a obcí České republiky. Nechybí ani další zástupci organizací, které působí ve veřejném zájmu nebo ve prospěch obecně prospěšných cílů, například z Akademie věd ČR, Národního divadla, Soudcovské unie či Nadace Charty 77 - Konta Bariéry. Členství není vázáno na odměnu ani členský příspěvek.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články