Quantcast

Polsat Sport Premium v kvalitě Super HD. Část zápasů ve 4K

| redakce | tisk

Televize Polsat spustí dva nové prémiové celodenní sportovní kanály s názvy Polsat Sport Premium 1 a Polsat Sport Premium 2, které budou dostupné v nové kvalitě Super HD a bez reklam.

Dále Polsat spustí 4 další prémiové programy, které v příštích třech letech budou vysílat Ligu mistrů a Evropskou ligu UEFA. Všech 16 zápasů z každého kola Ligy mistrů UEFA od nové sezóny bude odvysíláno v přímých přenosech.

Pouze na kanálech a službách Polsatu bude možné sledovat všech 1029 zápasů po dobu tří let, 343 v každé sezóně. Liga mistrů a Evropská liga je novinka v nabídce Polsatu. Od sezóny 2018/2019 se poprvé fanoušci Ligy mistrů mohou sledovat více utkání díky novému časovému plánu. Ve dnech zápasů budou utkání v 18:55 a 21:00 (doposud všechny zápasy začínaly ve stejnou dobu ve 20:45 hodin). Díky tomu nebudou muset fanoušci řešit dilema, který paralelně probíhající zápas budou sledovat. Například či Real Madrid proti Bayernu Mnichov nebo Bercelonu versus Manchester United. Evropská liga se bude konat ve čtvrtek jako doposud. Zápasy budou začínat v 18:55 a 21:00 hodin.

Díky spuštění nových prémiových kanálů a služeb televize Polsat bude moci vysílat všechny zápasy z každého kola Ligy mistrů (8 utkání na živo ve dnech utkání, 16 z každého kola ve skupinové fázi).

Technologie Super HD, ve které budou vysílat dva nové řádné kanály Polsat Sport Premium 1 a Polsat Sport Premium 2, zajistí ještě lepší kvalitu obrazu díky zavedení dvojnásobný bit rate. Je to technologie, která je přátelská k divákům, protože nevyžaduje, aby divák vyměňoval televizní přijímač a set top box za jiný než v HD. Možnost sledovat nové kanály v kvalitě Super HD tedy budou mít všichni zákazníci platformy Cyfrowy Polsat, kteří již mají HD přijímač.

Kvalita služby Super HD vyžaduje větší šířku pásma, aby poskytla lepší kvalitu obrazu a poskytla více detailů na obrazovce. Díky zachování vysokých parametrů zdrojového signálu, speciálního výběru parametrů komprese a většího přenosového pásma, získá divák lepší kvalitu obrazu.

Skupina Polsat získala exkluzivní práva pro polský trh a všechny distribuční platformy na Ligu mistrů a Evropskou ligu UEFA pro televizní vysílání, šíření přes internet a na mobilní zařízení. To znamená, že nové kanály s fotbalovými ligami budou dostupné jak pro abonenty platformy Cyfrowy Polsat, tak i klienty sítě Plus a uživatelé internetové televize Ipla. Podrobné informace budou zveřejněny v následujících týdnech.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články