Quantcast

Sky Deutschland vypne SD programy

| redakce | tisk

Operátor satelitní placené televize Sky Deutschland chystá významné změny v distribuci programů, které proběhnou v nadcházejících týdnech - ukončí šíření stanic v klasickém SD rozlišení a zaměří se na obsah v HD kvalitě.

V současné době probíhají na německém trhu diskuse o ukončení SD distribuce na satelitu. Sky se stane prvním operátorem v Německu, který brzy skončí s původní SD distribucí u většiny programů. Změna proběhne hladce a bez větších problémů - všechny stávající přijímače a televizory vhodné pro příjem Sky Deutschland jsou totiž připraveny na HD.

Sky od 15. listopadu bude poskytovat všem svým zákazníkům s SD programy HD verze programů bez navýšení ceny. Tento krok umožní 29.11.2018 vypnout celkem 14 programů v SD rozlišení - konkrétně Disney Junior, Beate-Uhse.TV, National Geographic, Discovery Channel, 13th Street, Fox Serie, TNT Serie, Syfy, NatGeo Wild, Spiegel Geschichte, Sky 1, TNT Film, Disney Cinemagic a Sky Atlantic.

Od 15.11.2018 bude do vysílání výše uvedených 14 programů přidána informační lišta o vypnutí a nahrazením vysílání v HD.

Pro nové a stávající zákazníky s balíčkem Sky Starter se rozšíří nabídka o programy E! Entertainment HD, Eurosport 1 HD, History HD, Sky Arts HD, TNT Comedy HD a Universal HD. Všichni zákazníci s balíkem "Cinema" získají programy TNT Film HD a Disney Cinemagic HD a to zcela automaticky bez navýšení ceny.

S koncem SD programů na Sky Deutschland dojde dne 29.11.2018 k větším přesunům programů na nové parametry. Změny se dotknou jak satelitních diváků, tak i operátorů kabelových a IP sítí, kteří využívají satelitní signál k redistribuci. Po vypnutí SD programů Sky se uvolní dva transpondéry. Zatím není jasné, zda je bude operátor využívat.

Součástí těchto změn je ukončení provozu HD programů Sky Select HD, Blue Movie HD a Sky 1+1 HD. Obsah Sky Select v HD rozlišení bude v budoucnu dostupný v rámci VOD služby Sky Store. Služby Select 1 až 9 a Select Portal zůstanou zachovány. Obsah Blue Movie v HD rozlišení bude dostupný prostřednictvím aplikace Sky Q. Pořady Sky 1 +1 HD najde divák na vyžádání na Sky On Demand a Sky Go.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články