Quantcast

Hudební The Box si objednala kapacitu na Astře 2G

| redakce | tisk

Hudební programy britské společnosti The Box Plus Network budou šířeny přes satelit Astra 2G na pozici 28,2°E. Společnost Globecast, globální poskytovatel řešení pro média, podepsala víceletou smlouvu na DTH distribuci programů ve Velké Británii.

Společnost The Box Plus Network, společný podnik Bauer Media a Channel 4, provozuje hudební a zábavní kanál 4Music a šest tématických hudebních programů: The Box, Box Upfront, Box Hits, Kiss, Magic a Kerrang! Tyto programy jsou dostupné pro zákazníky satelitní pay-tv služby Sky UK a kabelové sítě Virgin Media TV.

Vysílací skupina Box Plus hodlá využívat kapacitu na satelitu Astra 2G s využitím nejnovějších možností enkódování a statistického multiplexování, které ji poskytne společnost Globecast.

"Vysílatelé neustále hledají maximální distribuční kvalitu s minimálními náklady a velmi dobře rozumíme tomu jak toho dosáhnout, zejména na trhu, který se neustále vyvíjí. Při diskusi s Box Plus jsme zdůraznili efektivitu šířky pásma, která by vytvořila nejnovější technologie enkódování. Jasně jsme ukázali, že bychom mohli poskytnout skvělou kvalitu a současně snížit šířku pásma, čímž snížíme náklady. Jsme velmi potěšeni, že poznali naše technologické zkušenosti a obchodní povědomí," uvedla Juliet Bayliss, obchodní ředitelka společnosti Globecast.

Box Plus již dříve testovala na satelitu Astra 2G v evropském svazku. Je proto možné, že programy budou opět dostupné s parabolami malých rozměrů i ve střední Evropě. Nicméně vysílací svazek programů skupiny Box Plus nebyl oznámen.

Aktuálně programy skupiny Box Plus se vysílají přes satelit Astra 2E (28,2°E) v britském svazku na kmitočtu 12,304 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK.





Reklama




Vybrané články