Quantcast

Hudební stanice Scuzz ukončí vysílání

| redakce | tisk

Britský hudební kanál Scuzz ukončí svoji činnost k 14. listopadu 2018. Stane se tak po 15 letech vysílání. Takovou informaci zveřejnil na sociální síti zástupce stanice. Půjde o další stanici, která bude na britském trhu uzavřena.

V poslední době na britském trhu skončily programy Heart TV, Capital TV, Vintage TV a Massive R&B. Pouze jediná hudební stanice zahájila provoz - Total Country.

Kanál Scuzz byl pro nové undergroundové kapely a umělce. Speciální programy představovaly nové talenty.

Hudební stanice Scuzz ukončí vysílání
▲ Hudební stanice Scuzz ukončí vysílání

Scuzz se zaměřoval na rock, heavy, metal, death metal, punk či deathore. Stanice byla pro fanoušky takových interpretů jako jsou Marilyn Manson, Ozzy Osbourne, Machine Head, Green Day, Kiss, Lost Prophets, Korn, Velvet Revolver či Metallica. Scuzz se stal patronem většiny britských rockových festivalů.

Stanice zahájila provoz 17. dubna 2003 jako posílení hudební nabídky satelitní platformy Sky UK. Ve stejnou dobu byly spuštěny stanice The Amp (později Bliss, který v listopadu 2015 skončil), Flaunt (dnešní Chart Show Hits). Všechny stanice patřily BSkyB.

O rok později BSkyB se rozhodla vzdát svých hudebních kanálů a hudební projekty převzala konkurenční společnost Chart Show Channels, která tehdy provozovala bezplatné stanice Chart Show TV, The Vault a B4. V roce 2006 bylo rozhodnuto o odkódování hudebních stanic s ohledem na velký počet konkurenčních hudebních programů. V dalším roce se všechny uvedené stanice staly součástí společnosti CSC Media Group a díky tomu se skupina stala předním vysílatelem na trhu s bezplatnými hudebními, dětskými a filmovými programy na britském trhu.

Scuzz a další programy CSC Media Group v roce 2014 převzal globální mediální gigant Sony Pictures Television (SPT).

Kanál Scuzz a další stanice společnosti CSC Media Group opustily v červnu 2015 evropský trh po přesunu programů na britský svazek satelitu Astra 2F (28,2°E).

technické parametry - Scuzz:

• Astra 2F (28,2°E), freq. 11,307 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA, britský svazek

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články