Quantcast

Tenisté ladí formu na Roland Garros. Turnaj z Říma na DIGI TV

| redakce | tisk

Vyvrcholení antukové části tenisové sezony se blíží. Na Roland Garros se vrací také český daviscupový šampion Radek Štěpánek, který bude pomáhat bulharskému hráči Grigoru Dimitrovovi. Vzájemnou spolupráci si vyzkouší v Římě, kde odstartoval další podnik ATP nejvyšší kategorie Masters 1000. Generálku na pařížský grandslam můžete sledovat prostřednictvím DIGI TV.

Štěpánek se po skončení aktivní kariéry stal na čas součástí trenérského štábu světové jedničky Novaka Djokoviče, který opět tvrdě a nekompromisně vládne tenisové říši. Srb o víkendu oslavil 33. titul na „tisícovkových“ turnajích a vyrovnal rekord Španěla Rafaela Nadala. Finálová výhra 6:3, 6:4 nad talentovaným Stefanosem Tsitsipasem z Řecka navíc byla jubilejním 200. vítězstvím nad soupeři z Top 10. „Je to důležité pro mé sebevědomí. Po Austrálii jsem nehrál nejlépe, cítil jsem, že musím přidat,“ prohlásil šampion Djokovič, který patří mezi hlavní taháky turnaje Internazionali BNL d'Italia v Římě.

DIGI Sport 3 HD vysílá přímé přenosy z celého turnaje. Na prestižním klání v italském hlavním městě se poprvé od roku 2016 představí legendární Švýcar Roger Federer. Kromě zdejšího čtyřnásobného vítěze Djokoviče nechybí ani obhájce titulu Nadal ani předloňský šampion Alexander Zverev z Německa. Ale čeští tenisoví fanoušci jsou zvědaví, jak si povede někdejší světová trojka Dimitrov (momentálně 48. hráč žebříčku ATP). Jeho tréninky na středeční 1. kolo bedlivě sleduje čtyřicetiletý Štěpánek.

Dohodli jsme se, že absolvujeme společnou přípravu na French Open. Dále nic neplánujeme, pak si v Paříži povíme, co bude dál. Teď je naším hlavním úkolem zvyknout si na sebe na kurtu i mimo něj a co nejrychleji se dobře poznat,“ uvedl Štěpánek o koučování bulharské hvězdy.

Kanál DIGI Sport 3 HD vysílá každý všední den od 11 hodin tenisové duely z areálu Foro Italico. Finále mužské dvouhry je na programu v neděli od 16 hodin.

zdroj: Digi TV





Reklama




Vybrané články