Quantcast

RTVS pomůže technikou redakci slovenského vysílání RTV

| redakce | tisk

Slovenský veřejnoprávní vysílatel RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) prohloubil dlouhodobou spolupráci se srbským veřejnoprávním vysílatelem RTV (Radio-televize Vojvodina).

Vyplývá to z dohody, kterou v Bratislavě podepsal generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník a statutární zástupce RTV Jozef Klem.

Dohoda umožní intenzivnější spolupráci například při přípravě různých relací, které mapují a víc přiblíží život slovenské komunity v Srbsku a jejich zvyky.

Vedle výměny hudebních a slovních programů se budou organizovat i studijní a pracovní pobyty redaktorů, moderátorů a technických pracovníků.

Zástupce RT Jozef Klem, generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník a programový ředitel Marek Ťapák (foto: RTVS)
▲ Zástupce RT Jozef Klem, generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník a programový ředitel Marek Ťapák (foto: RTVS)

Radio-televize Vojvodina je specifický mediální dům - vyrábí rozhlasový program v 16ti jazycích národnostních menšin, televizní v 11ti menšinových jazycích a online vysílání probíhá v sedmi jazycích.

Techniku využijí v nové budově, do které se vojvodinský rozhlas a televize plánuje v listopadu přestěhovat. V současnosti se vysílá z více pronajatých budov. Původní společné sídlo jim před 20 roky zničilo bombardování.

V listopadu si RTV zároveň připomene dvě jubilea - 70 let působení Rádia Novy Sad a zahájení vysílání ve slovenském jazyce a 45. výročí slovenského televizního vysílání.





Reklama




Vybrané články